Carsten Jensen, C. Jensen - Wij, de verdronkenen

Schrijver:
Titel: Wij, de verdronkenen
ISBN: 9789045802589
Uitgever: Uitgeverij Mouria
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 23,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Wij, de verdronkenen' is een epische historische roman geschreven door de Deense auteur Carsten Jensen. Het verhaal speelt zich af in het fictieve stadje Marstal, gelegen op het eiland Ærø in Denemarken, en beslaat een periode van meer dan 100 jaar, van het midden van de 19e eeuw tot het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Het boek begint met de introductie van de hoofdpersoon, Laurids Madsen, een jonge zeeman die droomt van avontuur op zee. Hij sluit zich aan bij de bemanning van een schip en samen met zijn medezeelieden begint hij aan een reeks gevaarlijke en opwindende reizen over de hele wereld. Het boek volgt niet alleen het leven van Laurids, maar ook dat van vele andere inwoners van Marstal, waaronder zijn vader, grootvader en andere generaties zeelieden.

Terwijl het verhaal zich ontvouwt, worden de lezers meegenomen op een reis door de maritieme geschiedenis van Denemarken. Ze worden geconfronteerd met de ontberingen en gevaren van het zeemansleven, zoals stormen, schipbreuken en gevechten met piraten. Maar ze worden ook getuige van de triomfen en successen van de zeelieden, zoals het veroveren van nieuwe handelsroutes en het opbouwen van welvaart voor Marstal.

Naast de avonturen op zee, richt het boek zich ook op de sociale en politieke veranderingen die plaatsvinden in Marstal en Denemarken als geheel. Het beschrijft de opkomst van het kapitalisme, de industrialisatie en de gevolgen daarvan voor de traditionele zeemansgemeenschap. Het boek onderzoekt ook de impact van oorlogen, met name de Eerste en Tweede Wereldoorlog, op het leven van de inwoners van Marstal.

'Wij, de verdronkenen' is een meeslepende en meeslepende roman die de lezers onderdompelt in de wereld van de zeelieden en hun gemeenschap. Het is een verhaal over moed, doorzettingsvermogen en de veerkracht van de menselijke geest in het licht van tegenspoed. Het boek is prachtig geschreven, met levendige beschrijvingen van zowel de zee als het leven aan land, en het biedt een diepgaand inzicht in de menselijke natuur en de complexiteit van menselijke relaties.

'Wij, de verdronkenen' is een internationale bestseller en heeft lovende kritieken ontvangen van zowel lezers als critici. Het is een meesterwerk van historische fictie dat de lezers meeneemt op een onvergetelijke reis door de geschiedenis en de menselijke ervaring.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Carsten Jensen, C. Jensen - Wij, de verdronkenen