t. Holman - Taal Heeft Het Laatste Woord

Schrijver:
Titel: Taal Heeft Het Laatste Woord
ISBN: 9789070532192
Uitgever: Stichting Ex Exuitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 9,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Boudewijn heeft altijd mythes nodig gehad. Gerard Reve zegt ergens: 'Ik speel de rol die ik ben.' Boudewijn lijkt meer uit te gaan van de stelregel: 'Ik speel de rol die ik wil zijn.' Of al die verhalen nou waar zijn of niet doet er niet toe: in beide gevallen heeft hij veel te verbergen.
Als het allemaal waar is, is het tragisch en triest; en is het allemaal niet waar, dan is dat op zichzelf ook weer tragisch en triest. In beide gevallen kun je je het best verbergen - in verhalen die je hebt verzonnen, zodat niemand weet waar die aan toe is. Wil je dat niemand je ziet, schep een dubbelganger die iedereen misleidt en ga zelf de andere kant op.
Zijn aandoeningen zijn daarom geen aandoeningen, het zijn taalspelletjes. 'Ik ben zeer depressief,' zegt Boudewijn te pas en te onpas, maar altijd met een vrolijk gezicht, en nadat hij weer een wereldreis heeft gemaakt, een succesboek heeft geschreven of volle zalen heeft getrokken in de provincie. En het publiek lacht. Maar die aandoening, die depressie heeft hij nodig en schept hij, creëert hij, omdat het een mooi kader is waarin hij zijn spelletjes kan spelen. Die lach bij het publiek komt door de incongruentie die men voelt tussen de depressieve boodschap en de blijmoedige, gezellige omgeving. Zijn echte aandoening is natuurlijk niet zijn depressie, of zijn doodsverlangen, of zijn romantische pedofilie, of het gejaag op zijn vader. Zijn echte aandoening is zijn onbedwingbare, voor mijn part pathologische lust om te verzinnen, te scheppen. In taal. Zoals het een dichter betaamt. Vandaar dat hij een keiharde werker is - altijd maar schrijven, schrijven, schrijven, wat natuurlijk vluchten, vluchten, vluchten is, voor de waarheid of de leugen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

t. Holman - Taal Heeft Het Laatste Woord