Boshart, M. - 'Adriaan heeft syfilis, wat verdomd vervelend is.

Schrijver:
Titel: 'Adriaan heeft syfilis, wat verdomd vervelend is...'
ISBN: 9789463388641
Taal: Nederlands
Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij
Bijzonderheden: 2020, 284pp, paperback
Prijs: € 9,99
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
BoekenEzel, de eerste keuze voor je tweedehands boek!

Conditie: Nette staat, 2 stempels op voorste en achterste bladzijde

Beschrijving:

Welke plaag doorkruiste ooits met dezelfde snelheid Europa, Azië en Afrika? Welke ziekte boorde zich dieper in de aderen en ingewanden? Welke ziekte is hardnekkiger of verzet zich halsstarriger tegen de kunst en geneeswijzen van de artsen? Welke ziekte springt makkelijk door besmetting van de een naar de ander? Welke foltering is wreder? Dit schreef de humanist Desiderius Erasmus in 1525 in een brief aan medehumanist Krzysztof Szydlowiecki. Het onderwerp van de brief was syfilis, een ziekte die inmiddels dertig jaar Europa teisterde. Erasmus zette op de lijst van gruwelijke aandoeningen die de mens konden treffen syfilis bovenaan, nog boven pest en tering. Het was de ziekte waarmee het pas ontdekte Amerika de uitroeiing van zijn bevolking door pokken, mazelen, pest en nog meer Europese aandoeningen op een afdoende wijze leek terug te betalen. Hoewel na verloop van tijd de ziekte milder werd, bleef syfilis als een loden deken over Europa hangen. Toen ontdekt werd dat syfilis decennia na de besmetting alsnog iemand kon doden werd de angst ervoor alleen maar groter. En wie zo'n gruwelijke ziekte opliep moest toch wel het een en ander op zijn of haar kerfstok hebben wilde God tot dit soort maatregelen overgaan. Maatschappelijk werd de syfilispatiënt steeds meer een paria. Niet alleen vanwege het tarten van Hoge Machten, maar in toenemende mate ook vanwege verdenking van overtreding van maatschappelijke regels, meestal samengevat in de term 'ontucht'. Het 'fatsoen' begon in de negentiende eeuw te regeren, vooral op seksueel gebied. En met het fatsoen deed de dubbele moraal haar intrede: wat vrouwen niet was toegestaan werd voor de man vergoelijkt. En omdat veel vrouwen zich niet wensten of konden conformeren aan deze dubbele moraal werk de oorzaak van de verspreiding van syfilis in hun schoenen geschoven, te beginnen bij de prostituee. De strijd tegen syfilis is nauw verbonden met de onderdrukking van de vrouw.

Waarom BoekenEzel jouw eerste keuze zou moeten zijn:

- Uw boek wordt binnen 24 uur verzonden.
- Ruime keuze aan zeer interessante en leuke boeken.
- Alle boeken zijn persoonlijk gecontroleerd, en bevinden zich dus in beloofde staat.

Wist u ook dat...

- U bij ons uw gelezen boeken aan kunt bieden.
- U voor ieder boek dat wij van u overnemen* u van ons € 0,50 ontvangt.
- Wij voor ieder boek dat wij verkopen € 0,25 schenken aan 'Trees For All'.

Uw boeken liever bestellen via onze website? Ga dan snel naar www.boekenezel.nl
Of bekijk hier op boekenwinkeltjes.nl snel onze andere advertentie's voor nog meer mooie boeken!
Verder lezen

Boekenezel.nl

zakelijk

Boekenezel.nl uit Heerhugowaard

Logo Boekenezel.nl

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boshart, M. - 'Adriaan heeft syfilis, wat verdomd vervelend is...' Boshart, M. - 'Adriaan heeft syfilis, wat verdomd vervelend is...' Boshart, M. - 'Adriaan heeft syfilis, wat verdomd vervelend is...'

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekenezel.nl

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekenezel.nl
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    BoekenEzel
    Kamer van Koophandel nummer: 92858481
    NL004982914B51
    www.boekenezel.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenezel.nl een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenezel.nl vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekenezel.nl kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.