J.L.G. van Oudheusden - De Geschiedenis Van Het Midden-Oosten I

Schrijver:
Titel: De Geschiedenis Van Het Midden-Oosten In Een Notendop
ISBN: 9789035131439
Uitgever: Uitgeverij Bakker
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 11,65
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Alles wat je altijd wilde weten
Welke uitstraling had de Arabische cultuur in de Middeleeuwen? Sinds wanneer wordt er strijd geleverd om de olie in het Midden-Oosten? Waarom lieten rond 1920 de Britten de verlangens van de zionisten zwaarder wegen dan die van de Arabieren? In hoeverre slaagde Kemal Atat rk erin om Turkije omhoog te trekken uit 'oosterse passiviteit'? Hoe wist de staat Isra zich te handhaven in alle oorlogen met zijn buurlanden? Hoe werden de Palestijnen het kind van de rekening? Waarom kenschetste Osama bin Laden het westerse optreden in het Midden-Oosten als een ,verbond van kruisvaarders en zionisten'? Het vastlopen van het Oslo-vredesproces, het terreinwinnend moslimfundamentalisme, de Palestijnse opstand in de door Isra bezette gebieden, Amerika's strijd tegen het teroorisme sinds 11 september 2001: dat en nog veel meer maakt date r haast geen dag voorbijgaat of het Midden-Oosten levert nieuws, veelal met vette krantenkoppen en schokkende foto's.
De geschiedenis van het Midden-Oosten in een notendop geeft een heldere uiteenzetting van het bewogen verleden van dit deel van de wereld, vanaf de vroegste culturen tot heden. Het is een handig en prettig leesbaar naslagwerk voor wie voor wie snel inzicht wil krijgen in de complexe materie.
Dr. Jan van Oudheusden (1949) doceert geschiedenis en staatsinrichting. Hij is hoofdredacteur van het tijdschrift Kleio en schreef mee aan diverse schoolboeken. Van zijn hand verschenen ook De wereldgeschiedenis in een notendop en De Amerikaanse geschiedenis in een notendop.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J.L.G. van Oudheusden - De Geschiedenis Van Het Midden-Oosten In Een Notendop