Jean Sasson - Sultana : het waar gebeurde, schokkende levensver

Schrijver:
Titel: Sultana : het waar gebeurde, schokkende levensverhaal van een Arabische prinses
ISBN: 9789044306521
Uitgever: Jean Sasson
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'Sultana' is een waargebeurd en schokkend levensverhaal van een Arabische prinses, geschreven door Jean Sasson. Het boek werpt een licht op de onderdrukte positie van vrouwen in de Arabische wereld en onthult de gruwelijke waarheden achter de schermen van het koninklijke leven.

Het verhaal volgt Sultana, een prinses uit een rijke en invloedrijke Saoedische familie. Hoewel ze opgroeit in een wereld van luxe en rijkdom, wordt ze al snel geconfronteerd met de harde realiteit van haar positie als vrouw. Sultana deelt haar persoonlijke ervaringen en onthult de diepgewortelde patriarchale tradities en de onderdrukking van vrouwen in haar samenleving.

Het boek beschrijft de beperkingen die vrouwen in Saoedi-Arabië worden opgelegd, zoals het verplicht dragen van een niqab, het verbod om zonder mannelijke begeleiding het huis te verlaten en het ontbreken van fundamentele rechten zoals onderwijs en werkgelegenheid. Sultana vertelt over de angst en het isolement dat ze voelt, maar ook over haar vastberadenheid om te vechten voor verandering.

'Sultana' werpt ook een schokkend licht op de praktijk van eerwraak en gedwongen huwelijken in de Arabische wereld. Sultana deelt haar eigen ervaringen met deze gruwelijke praktijken en onthult de verwoestende gevolgen voor de vrouwen die er het slachtoffer van worden. Ze beschrijft de angst en het verdriet van vrouwen die gedwongen worden te trouwen met mannen die ze niet kennen en niet liefhebben, en de tragische gevolgen van het overtreden van de strenge sociale normen.

Het boek is geschreven in een meeslepende en aangrijpende stijl, waardoor de lezer zich volledig kan inleven in de ervaringen van Sultana. Jean Sasson heeft een gedetailleerd en levendig portret geschetst van het leven van een Arabische prinses, met alle ups en downs, vreugde en verdriet.

'Sultana' is niet alleen een persoonlijk verhaal, maar ook een krachtig pleidooi voor vrouwenrechten en gelijkheid. Het boek werpt een kritische blik op de traditionele Arabische samenleving en roept op tot verandering en emancipatie.

Al met al is 'Sultana' een aangrijpend en onthullend boek dat de lezer meeneemt in de wereld van een Arabische prinses en de schokkende waarheden onthult achter de schermen van het koninklijke leven. Het is een krachtig pleidooi voor vrouwenrechten en een oproep tot verandering in de Arabische samenleving.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jean Sasson - Sultana : het waar gebeurde, schokkende levensverhaal van een Arabische prinses