Umberto Barbieri - 100 Jaar Ned Architectuur 1901-2000

Schrijver:
Titel: 100 Jaar Ned Architectuur 1901-2000
ISBN: 9789061686842
Uitgever: Sun
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 15,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Honderd jaar architectuur in Nederland reconstrueert de referentiekaders waarbinnen Nederlandse architecten in de achter ons liggende eeuw hun vak hebben uitgeoefend. Het boek biedt een uitgebreide documentatie van een twintigtal bouwwerken op basis van het oorspronkelijke planmateriaal. Elk van deze bouwwerken belichaamt een specifieke aanpak van een architectonisch probleem en vormt een kristallisatiepunt van de verschillende benaderingen die binnen het amalgaam van ontwerpstrategieën kunnen worden onderscheiden, zoals een traditionalistische, een expressionistische, een functionalistische, een rationalistische en een postmodernistische. Door de samenhang tussen vorm, constructie en functie van een gebouw te analyseren worden de verschillende architectonische benaderingen gereconstrueerd. De ontwerptechnische en maatschappelijke betekenis van de vijf architectonische benaderingen wordt in afzonderlijke essays behandeld, voorafgaand aan de documentatie.

Dat afzonderlijke gebouwen moeilijk te classificeren zijn op grond van gemeenschappelijke functionele, constructieve of formele kenmerken, wil nog niet zeggen dat er geen lijnen te trekken zijn in de architectonische productie. In een uitneembaar Calendarium worden de ontwikkelingslijnen van de Nederlandse architectuur overzichtelijk gepresenteerd.
Honderd karakteristieke bouwwerken worden in chronologische volgorde - één voor elk jaar - tegen de achtergrond van de technische en maatschappelijke ontwikkeling geplaatst. Hiermee wordt de ontwerpers van nu door de doolhof van verhalen over architectuur een weg gewezen naar het bouwen zelf.

Honderd Jaar architectuur in Nederland, 1901- 2000 is een oorspronkelijk overzichtswerk en een uniek leerboek.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Umberto Barbieri - 100 Jaar Ned Architectuur 1901-2000