Herman Jansen - Horizon Zeilde Mee

Schrijver:
Titel: Horizon Zeilde Mee
ISBN: 9789064102288
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 29,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het reisverslag van de eerste Nederlander die solo om de wereld zeilde. Herman Jansen vertrok op 20 juli 1972 uit de haven van Amsterdam met zijn SOUNION, een polyester zeiljacht van 9 meter, type Pionier, van scheepswerf E.G. van de Stadt.
Via de West en het Panamakanaal zeilde hij over de Stille Oceaan naar Nieuw- Zeeland. Vervolgens door de Torres Straat naar Ball en over de Indische Oceaan naar Kaapstad. Op 30 augustus 1976 keerde hij via de West en de Azoren in de haven van IJmuiden terug. Het verhaal is onderweg geschreven met als motto: de eenheid van natuur, techniekenschipper.
De lezer kan volgen hoe zich de ervaring met de zee stap voor stap ontwikkelt en hoe de menselijke kant bij het lange-afstand-zeilen zich daarnaast onweerstaanbaar en steeds sterker opdringt. Dit maakt het boek aantrekkelijk voor wie graag het verhaal leest hoe een zeiler alleen met zijn kleine boot tegenover de natuurkrachten uiterst consciëntieus en verantwoord zijn weg over de oceanen weet te vinden.
Zijn belevenissen publiceerde hij in een artikelenreeks in de 'Waterkampioen'. De tekst van de reeks werd voor deze uitgave uitgebreid met niet eerder gepubliceerde delen uit het oorspronkelijke manuscript.
In Gerard van Straaten als tekenaar heeft de schrijver zijn evenbeeld wat perfectioniisme betreft gevonden. Zowel de technische details als de geheel eigen en soms exotische sfeer heeft Gerard van Straaten in zijn tekeningen op bijzonder suggestieve wijze weten weer te geven..
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Herman Jansen - Horizon Zeilde Mee