Mary Seacole - W.J.S.-Mary Seacole's avonturen in de West en in

Schrijver:
Titel: W.J.S.-Mary Seacole's avonturen in de West en in de Krim
ISBN: 9789050920193
Uitgever:
Bijzonderheden: Mary Seacole's avonturen in de West en in de Krim, een intrigerend werk van één van de grondlegsters vande verpleegkunde, Mary Seacole (1805-1881). Haar bijdrage aan de ontwikkeling van dit vakgebied is lange tijd onderbelicht geweest. Ten onrec...
Prijs: € 30,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Mary Seacole's avonturen in de West en in de Krim, een intrigerend werk van één van de grondlegsters vande verpleegkunde, Mary Seacole (1805-1881).
Haar bijdrage aan de ontwikkeling van dit vakgebied is lange tijd onderbelicht geweest. Ten onrechte, want in 2004 is deze negentiende-eeuwse Brits-Jamaicaanse verpleegster uitgeroepen tot nummer 1 in de toptien van meeste gedenkwaardige niet-blanke personen uit de Britse geschiedenis. Het besef dat naast Florence Nightingale ook Seacole een rolmodel is voor huidige verpleegkundigen groeit gestaag. Het zal binnenafzienbare tijd zelfs vaste grond onder de voeten krijgen met een standbeeld dat ter nagedachtenis aan haar leven en werk zal verrijzen bij het St. ThomasHospital in Londen.
Het boek is een autobiografie en biografie in één. De inleiding is geschreven door Corry Staring-Derks, docent geneeskunde aan de HBO-v, en geeft een heldere kijk op het leven van de tijd waarin Mary Seacole opgroeide en haar carrière als verpleegster tot bloeikwam. Het feit dat Seacole een zwarte vrouw was, maakte haar leven bepaald niet gemakkelijk. Het Caribisch gebied zuchtte immers nog diep onder het juk van de slavernij en racisme was de gewoonste zaak van de wereld. Met een rustige, maar indringende stijl schetst Staring-Derks de wereld van toen. Na haar uitgebreide inleiding volgt de originele Nederlandse vertaling van het boek van Mary Seacole zelf. Deze autobiografie die net als de oorspronkelijke Engelse versie in 1857 op de markt verscheen, is een unicum.
Als een van de eerste zwarte vrouwen waagt Seacole zich aan het schrijven van een boek en met haar speelse, lichtvoetige verteltrant sleept ze de lezer moeiteloos mee naar haar wereld van wonderlijke avonturen in verplegen.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mary Seacole - W.J.S.-Mary Seacole's avonturen in de West en in de Krim