Groothuyse, J.W. - De arbeidsstructuur van de prostitutie ./. T

Schrijver:
Titel: De arbeidsstructuur van de prostitutie ./. TOEGEVOEGD: Een receptje met de aankondiging dat Gerard Reve para-nicht wordt bij de promotie
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Loghum Slaterus, Deventer,
Bijzonderheden: 1970, 1e druk, x,218 pp., Ingenaaid, Goed exemplaar
Prijs: € 145,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Groothuyse voltooide in 1948 zijn kandidaatsexamen in de geneeskunde en begon zijn carrière als waarnemend arts. In 1955 opende hij zijn eigen huisartsenpraktijk aan het Oudekerksplein in Amsterdam, waar hij zich in 1956 permanent vestigde op nummer 50. Ondanks aanvankelijke weerstand van de buurt, werd hij uiteindelijk een geaccepteerd en gewaardeerd figuur.

In de late jaren vijftig of mogelijk 1963 ontmoette Groothuyse Gerard Reve, wat het begin markeerde van een langdurige vriendschap. Reve, die in die periode op de Oudezijds Achterburgwal woonde, had medische hulp nodig na een incident. Hun relatie verdiepte zich en tussen 1963 en 1980 wisselden ze intensief brieven uit, die Reve later grotendeels publiceerde.

In 1970 promoveerde Groothuyse aan de Universiteit Utrecht met een proefschrift over de arbeidsstructuur van de prostitutie, waarbij Reve als zijn paranimf optrad. Dit onderzoek benadrukte een nieuwe visie op de verhoudingen binnen de prostitutie, waarin pooiers vaak als de afhankelijke partij werden gezien.
Groothuyse trouwde met Len van Rossum, met wie hij een dochter en zoon kreeg. Na een scheiding in 1981 hertrouwde hij. Groothuyse's leven eindigde tragisch in 1983, toen hij op 61-jarige leeftijd zelfmoord pleegde.
Verder lezen

Lilith uit Den Bosch

zakelijk

Logo Lilith

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Groothuyse, J.W. - De arbeidsstructuur van de prostitutie ./. TOEGEVOEGD: Een receptje met de  	aankondiging dat Gerard Reve para-nicht wordt bij de promotie Groothuyse, J.W. - De arbeidsstructuur van de prostitutie ./. TOEGEVOEGD: Een receptje met de  	aankondiging dat Gerard Reve para-nicht wordt bij de promotie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lilith

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lilith
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Antiquariaat Lilith
    Kamer van Koophandel nummer: 16071126
    NL001306822B22
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lilith een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lilith vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lilith kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.