Alexandra Richardson - Station. An Antwerp Tale.

Schrijver:
Titel: Station. An Antwerp Tale.
Uitgever: , Uitgeverij 't Nijvere Lezerke, 2024
Bijzonderheden: paperback, 175 pages 20.3x12.8cm Text in English. ISBN 9789073280175.
Prijs: € 19,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
The Antwerp railway station, which opened in 1905, is one of the world's majestic eclectic public buildings. Even with its impressive canopy, however, it is more than purely an architectural masterpiece. And thus the U.S.-born writer Alexandra Richardson, who lives in London, set about weaving a tale centred around both real and fictional individuals who played their special roles in the creative process of erecting this iconic edifice. From the forgotten years leading up to the all-shadowing Great War, the author etches a picture of those times through her various story lines. We now know more fully why a railway cathedral rose in this city along the Scheldt, at the end of a lofty ?walkway of city tracks.? More importantly, though, why that railway hub immediately became a turning point for human fortunes.////// Wie door de verschillende etages van station Antwerpen doolt, heeft kans er groepjes studenten tegen te komen. Gewapend met camera, pen of tekenblok bestuderen ze het bouwwerk, leggen details vast en laten zich inspireren. Het kan gaan om studenten architectuur, uit vakgroepen als kunstgeschiedenis of de historie van stedebouw,. Maar ook om leerlingen van foto- of tekenopleidingen. Het station van Antwerpen is dan ook een van de interessantste die de wereld rijk is. Het eclectische bouwwerk, dat in 1905 met zijn imposante overkapping in gebruik ging, is echter meer dan een architectonisch meesterwerk. De in Londen wonende in de Verenigde Staten geboren schrijfster Alexandra Richardson, bekend van Passionate Patron: The Life of Alexander Hardcastle and the Greek Temples of Agrigento Archeological lives (Archaeopress 2009) dook daarom in archieven mede in de menselijke achtergronden van het ontstaan van het iconische bouwwerk. Aan de hand van fictieve en werkelijke bij het ontstaan van het station betrokken personages, zette ze een heldere saga op. Daarmee haalt de schrijfster ook een tijdsbeeld terug van de behoorlijk in vergetelheid geraakte periode voorafgaand aan de alles overschaduwende Eerste Wereldoorlog. Hierdoor weten we nu beter hoe het komt dat aan het eind van een hooggelegen loper aan stadssporen in de Scheldestad zo'n kathedraal verrees. Maar belangrijker is waarom dat spoorwegknooppunt al meteen een draaischijf voor menselijke lotgevallen werd.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Alexandra Richardson - Station. An Antwerp Tale.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.