S. Shapin - De wetenschappelijke revolutie

Schrijver:
Titel: De wetenschappelijke revolutie
ISBN: 9789050187084
Uitgever:
Bijzonderheden: Goed - Vlekje op snede zijkant.
Prijs: € 6,50
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
'Er heeft nooit zoiets als een wetenschappelijke revolutie plaatsgevonden'. Met deze provocerende bewering begint Steven Shapin zijn buitengewoon scherpzinnige betoog over de oorsprong van het moderne wetenschappelijke wereldbeeld. Lang is men ervan uitgegaan dat in de vroegmoderne tijd een duidelijk aanwijsbare omwenteling plaatsvond, die een fundamentele en onherroepelijke verandering teweegbracht in de kennis die men tot dan toe had over de natuur. Die revolutie speelde zich af tussen het einde van de zestiende en het begin van de achttiende eeuw, tussen Copernicus en Newton. Toen zou de moderne wereld zijn intrede hebben gedaan.

Op overtuigende wijze laat Shapin zien dat het zo helemaal niet is gegaan: in plaats van een aanwijsbare omwenteling was er eerder sprake van een uiteenlopende reeks van activiteiten die erop waren gericht de wereld te begrijpen, te verklaren en te beheersen. Met De wetenschappelijke revolutie, dat inmiddels in veertien talen werd vertaald, schreef Shapin een even fascinerend als toegankelijk boek, dat een fundamentele verdieping betekent van ons inzicht in de wetenschappelijke praktijken van die belangrijke zeventiende eeuw.

Steven Shapin is als hoogleraar in de wetenschapsgeschiedenis verbonden aan de universiteit van Harvard. Voor zijn publicaties op het terrein van de historische sociologie van wetenschappelijke kennis heeft hij tal van prijzen gewonnen. De wetenschappelijke revolutie werd onderscheiden door de British Society for the History of Science. Samen met Simon Shaffer ontvangt Steven Shapin in november 2005 de Praemium Erasmianum.
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.