Robert M. Pirsig - Zen en de kunst van het motoronderhoud

Schrijver:
Titel: Zen en de kunst van het motoronderhoud
ISBN: 9789035101494
Uitgever: Uitgeverij Prometheus
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 8,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Zen en de kunst van het motoronderhoud is een filosofische roman geschreven door Robert M. Pirsig. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1974 en heeft sindsdien een cultstatus verworven. Het verhaal volgt de reis van een vader en zijn elfjarige zoon, die samen op een motorfiets door de Verenigde Staten reizen.

Het boek is echter veel meer dan alleen een reisverhaal. Het is een diepgaande verkenning van filosofie, metafysica en de zoektocht naar de betekenis van het leven. De hoofdpersoon, die ook de verteller is, is een voormalig docent filosofie die een mentale inzinking heeft gehad en nu op zoek is naar een manier om zijn leven weer op de rails te krijgen.

Tijdens de reis begint de hoofdpersoon te reflecteren op zijn leven en zijn relatie met de wereld om hem heen. Hij raakt geobsedeerd door de vraag wat kwaliteit is en hoe het kan worden bereikt. Hij ontwikkelt een filosofie die hij de 'Metaphysics of Quality' noemt, waarin hij stelt dat kwaliteit de basis is van alles in het leven.

Terwijl de hoofdpersoon zijn filosofie ontwikkelt, worden er ook flashbacks gegeven naar zijn vroegere leven als docent en zijn worstelingen met zijn mentale gezondheid. Deze flashbacks geven inzicht in zijn persoonlijke geschiedenis en dragen bij aan het begrip van zijn huidige zoektocht.

Het boek combineert filosofische ideeën met praktische kennis over motoronderhoud. De hoofdpersoon beschrijft gedetailleerd zijn ervaringen met het repareren en onderhouden van zijn motorfiets, en gebruikt deze ervaringen als metafoor voor zijn filosofische inzichten. Hij betoogt dat het onderhouden van een motorfiets een vorm van meditatie kan zijn, waarbij men volledig opgaat in het werk en één wordt met de machine.

Zen en de kunst van het motoronderhoud is een complex en diepgaand boek dat de lezer uitdaagt om na te denken over de aard van kwaliteit, de betekenis van het leven en de relatie tussen mens en machine. Het is een boek dat zowel filosofische als praktische inzichten biedt, en dat de lezer aanmoedigt om zijn eigen ideeën en overtuigingen te onderzoeken.

Het boek heeft een grote invloed gehad op de populaire cultuur en wordt nog steeds veel gelezen en besproken. Het heeft talloze lezers geïnspireerd om na te denken over de grote vragen van het leven en heeft een blijvende indruk achtergelaten op het gebied van filosofie, literatuur en motorrijden.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Robert M. Pirsig - Zen en de kunst van het motoronderhoud