Tulku, Tarthang - Ruimte , tijd en kennis

Schrijver:
Titel: Ruimte , tijd en kennis
ISBN: 9789063500238
Uitgever: Karnak, 2003
Bijzonderheden: Zeer nete gebonden boek ,363 pag.
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Ruimte, Tijd en Kennis (RTK) is een diepgaand onderzoek naar de manier waarop wij onze eigen beperkte werkelijkheid creëren en onszelf daardoor tegelijkertijd klemzetten. Deze visie is ontwikkeld door Tarthang Tulku, een Tibetaanse lama uit de Nyingma (oudste) traditie van het Tibetaans boeddhisme die sinds de 60er jaren in Amerika woont. Hij is eveneens de samensteller van Kum Nye, een vorm van Tibetaanse yoga en meditatie. Hoewel RTK duidelijk geïnspireerd is op de oorspronkelijke inzichten uit de dzokchen traditie - de meest vergaande (of esoterische/geheime) kennistraditie uit het Tibetaans boeddhisme - is het een moderne visie die nergens terugvalt op het boeddhisme met zijn heel eigen termen en benaderingen. De RTK visie is puur een westerse methode om je eigen bewustzijn en de belemmerende patronen die daarin liggen ingebed ervaringsgewijs te onderzoeken. Het bevat talloze experimentele oefeningen om die beperkingen te onderzoeken en te doorbreken, jezelf te open voorbij de grenzen van het bekende, zodat je je eigen geest kunt uitdagen zich steeds verder te openen. Voor degenen die de 1-jarige studie boeddhistische psychologie of een tweetal andere cursussen zoals Tibetaanse yoga & meditatie of de Zomerretraite hebben gevolgd, is er een doorgaande groep onder de titel voortgezette jaartraining ULTIEME VRIJHEID. De groep komt regelmatig op zaterdagen bij elkaar en jaarlijks is er een retraite. In deze groep wordt gewerkt met de Ruimte, Tijd & Kennis visie en oefeningen, naast oefeningen in inzichten uit de dzokchen-traditie en lichaamsgerichte yogaoefeningen. Binnen deze groep krijg je een individuele begeleiding in je eigen proces van bewustwording, gericht op maximale individualiteit en zelfstandigheid. Robert Hartzema gaf van 1980 t/m 1996 op verzoek van Tarthang Tulku (die zelf nooit les geeft) talloze cursussen, workshops en retraites over het Tibetaans boeddhisme, meditatie, Tibetaanse yoga (Kum Nye) en de Ruimte, Tijd & Kennis in Nederland, Duitsland en Engeland. Hij vertaalde het Ruimte, Tijd & Kennis boek en vele andere boeddhistische boeken in het Nederlands en had jarenlang de leiding over het Nyingma Centrum. Daarnaast volgde hij een opleiding lichaamsgerichte therapie, had een grote therapiepraktijk en was 14 jaar trainer en supervisor voor een psychosociale opleiding. Hij schreef een negental boeken waarvan enkele in het Duits en Engels zijn vertaald.
Productspecificaties
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tulku, Tarthang - Ruimte  , tijd en kennis

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ankerboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.