Dbc Pierre - Vernon God Little.

Schrijver:
Titel: Vernon God Little.
ISBN: 9789001775681
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 31,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Vernon God Little is een roman geschreven door DBC Pierre. Het boek vertelt het verhaal van Vernon Gregory Little, een vijftienjarige jongen die in het fictieve stadje Martirio in Texas woont. Het verhaal begint met een schietpartij op Vernon's school, waarbij zijn beste vriend Jesus Navarro de dader is en vervolgens zelfmoord pleegt. Vernon wordt al snel beschuldigd van medeplichtigheid en wordt het middelpunt van de media-aandacht en de sensatiezucht van de stad.

Het boek is een satirische en zwarte komedie die de Amerikaanse cultuur en de obsessie met geweld en roem bekritiseert. Vernon wordt gedwongen om te navigeren door een wereld van corruptie, hypocrisie en sensatiezucht, terwijl hij probeert zijn onschuld te bewijzen en te ontsnappen aan de wraakzuchtige menigte.

Vernon is een complex personage dat worstelt met zijn identiteit en zijn plaats in de wereld. Hij is slim en sarcastisch, maar ook kwetsbaar en onzeker. Hij wordt omringd door een kleurrijke cast van personages, waaronder zijn moeder, die verslaafd is aan reality-tv en haar eigen roem nastreeft, en zijn vader, die zijn gezin heeft verlaten en een nieuw leven heeft opgebouwd in Mexico.

Het boek combineert humor met een scherp inzicht in de menselijke natuur en de donkere kanten van de samenleving. Het onderzoekt thema's als schuld, onschuld, corruptie, media-manipulatie en de zoektocht naar identiteit. Pierre's schrijfstijl is rauw en ongepolijst, met een mix van humor, sarcasme en cynisme.

Vernon God Little won de Man Booker Prize in 2003 en werd geprezen om zijn scherpe sociale commentaar en levendige personages. Het boek biedt een kritische blik op de Amerikaanse samenleving en de obsessie met geweld en roem, en laat zien hoe deze obsessies het leven van een jonge jongen kunnen verwoesten.

Kortom, Vernon God Little is een satirische en zwarte komedie die de donkere kanten van de Amerikaanse samenleving blootlegt. Het boek biedt een scherp inzicht in de menselijke natuur en de zoektocht naar identiteit, en combineert humor met een scherpe sociale commentaar. Het is een meeslepend verhaal dat de lezer aan het denken zet en de absurditeit van de moderne wereld onthult.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dbc Pierre - Vernon God Little.