Gerard Reve - Verzameld Werk Reve Dl 2

Schrijver:
Titel: Verzameld Werk Reve Dl 2
ISBN: 9789020456233
Uitgever: Veen, L.J.
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 25,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het tweede deel van het Verzameld werk van Gerard Reve bevat de werken uit de periode 1963-1973. Het schrijverschap van Gerard Reve kreeg een nieuwe impuls door de ontwikkeling van het genre van de 'reisbrieven', zeer persoonlijke en vrijmoedige geschriften die in eerste instantie gericht waren tot de lezers van het tijdschrift Tirade.

In 1963 verscheen de bundel Op Weg Naar Het Einde. Zo mogelijk nog meer furore maakte de in 1966 verschenen bundel Nader Tot U. In Nader Tot U manifesteerde Reve zich ook als dichter met de 'Geestelijke Liederen' die achter in het boek werden opgenomen. Passages uit Nader Tot U en uit de Brief Aan Mijn Bank (gepubliceerd in het tijdschrift Dialoog) leidden tot een vervolging wegens vermeende godslastering, het zogenoemde Ezelproces, waaruit Reve als glansrijk winnaar te voorschijn kwam. De beschouwingen die Reve uitsprak tijdens dit proces zijn belangrijke getuigenissen van wat hem in religieus opzicht drijft. Een van Reves mooiste teksten - misschien wel de bekroning van de Greonterpse periode - is Veertien Etsen Van Frans Lodewijk Pannekoek Voor Arbeiders Verklaard, waarin de Kunst en de Alkohol een hoofdrol spelen.

In 1972 en 1973 verraste de schrijver - inmiddels bekroond met de P.C. Hooft-prijs - zijn publiek met De Taal Der Liefde en Lieve Jongens, sprookjesboeken voor de rijpere jeugd, waarin de vele mooie jongens en een echte koningin optreden. En alsof dat nog niet genoeg was, bracht het vruchtbare jaar 1973 ook nog de gedichtenbundel Het Zingend Hart.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gerard Reve - Verzameld  Werk Reve Dl 2