Frank van der Heul - Amerikaanse automobielen 1950-1970

Schrijver:
Titel: Amerikaanse automobielen 1950-1970
ISBN: 9789061207023
Uitgever: Elmar Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 11,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Terwijl de Europese automobilist zich in het begin van de jaren vijftig steeds meer uitsprak voor kleinere en meer economische auto's, ontstond er in de Verenigde Staten een tijdperk dat het begrip droomauto heeft nagelaten: volumineus, zeer comfortabel in gebruik, schitterend afgewerkt en voorzien van machtige fluisterende motoren. De vormgeving ervan was uniek en met geen enkel ander buitenlands produkt vergelijkbaar.
Dit boek laat twintig jaar Amerikaanse automobielindustrie zien. In die tijd — van 1950 tot 1970 — werden er in de Verenigde Staten 116 miljoen personenwagens gebouwd, waarbij elk modeljaar weer anders werd gestileerd dan het vorige. De opkomst en ondergang van de
staartvin wordt beschreven, de unieke Ford Skyliners met hun opvouwbare plaatstalen dak, de Buick Skylark Convertible, de luxe van Cadillac en de meest gefabriceerde auto ter wereld: de Chevrolet. Verder de Com- pactcars uit de jaren zestig en de 'Musclecar' met driehonderd en meer PK.
Amerikaanse automobielen laat het u allemaal beleven in ruim 350 foto's die door de auteur in Europa, de VS en Azië gemaakt zijn. Uitgebreide technische informatie, originele advertenties en een uitvoerige lijst van internationale clubs die zich bezig houden met de klassieke Amerikaanse droom op wielen, completeren het boek.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Frank van der Heul - Amerikaanse automobielen 1950-1970