Gerben Graddesz Hellinga, Gerben Graddesz Hellinga - Kopstukken

Schrijver:
Titel: Kopstukken van de Gouden Eeuw - Pioniers van de Gouden Eeuw
ISBN: 9789057304804
Uitgever: Walburg Pers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 15,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Wie 'Gouden Eeuw' zegt, denkt aan de VOC, de welvaart door handel en nijverheid, de ontdekkingsreizen, de koloniale expansie en de ongekende bloei van kunst en wetenschappen. Er is geen ander tijdperk in de Nederlandse geschiedenis waarin tegelijkertijd zo veel uitzonderlijk begaafde personen op een zo klein oppervlak bij elkaar leefden. Barents en Coen, De Ruyter en Tasman, Huygens en Sweelinck, Vondel en Bredero, Rembrandt en Vermeer, Spinoza en Van Leeuwenhoek; een kleine greep uit de vele kopstukken van de Gouden Eeuw.

In deze zeer rijk in kleur geïllustreerde uitgave komen vierentwintig spraakmakende personen aan bod, die ieder op hun eigen wijze hebben bijgedragen aan de expansie van ons land tot wereldmacht. Van kaartenmaker tot handelaar, van ontdekkingsreiziger of avonturier tot gouverneur of ambtenaar. Aan de hand van de levens en daden van deze pioniers behandelt Gerben Graddesz Hellinga alle facetten van de koloniale expansie van ons land tijdens de meest tot de verbeelding sprekende eeuw uit onze geschiedenis.

Lees alles over cartografie, poolvaart, Indië, bouwkunst, handel en kaapvaart. Over factorijen en kolonies, van Amerika, Taiwan, Ceylon, Zuid-Afrika en Brazilië tot de nu nog steeds bekende voorbeelden van de expansiedrang van onze voorouders: Suriname en de Antillen. Grootse daden en historische gebeurtenissen ten tijde van het Nederlandse imperium, onze Gouden Eeuw.

Dr. Gerben Graddesz Hellinga (1938), van oorsprong psychiater, schrijft naast historische boeken (Zeehelden uit de Gouden Eeuw, Geschiedenis van Nederland) ook o.a. kinderboeken en science fiction.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gerben Graddesz Hellinga, Gerben Graddesz Hellinga - Kopstukken van de Gouden Eeuw - Pioniers van de Gouden Eeuw