Tom Lanoye - Goddelijke Monster

Schrijver:
Titel: Goddelijke Monster
ISBN: 9789053336434
Uitgever: Prometheus
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 11,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Goddelijke Monster' is een roman geschreven door de Belgische auteur Tom Lanoye. Het is het eerste deel van een trilogie genaamd 'Monster-trilogie'. Het boek werd gepubliceerd in 1997 en werd al snel een bestseller in België en Nederland.

'Goddelijke Monster' speelt zich af in het fictieve Vlaamse dorpje Reetveerdegem en vertelt het verhaal van de familie Deschryver, een welgestelde en invloedrijke familie in de lokale gemeenschap. Het boek is een satirische en humoristische kijk op de Vlaamse samenleving, waarin politiek, religie en familiebanden centraal staan.

Het verhaal begint met de begrafenis van de patriarch van de familie, Leon Deschryver. Zijn dood zet een reeks gebeurtenissen in gang die de familie en het dorp op zijn kop zetten. De drie kinderen van Leon, Katrien, Peter en Ivan, hebben allemaal hun eigen problemen en geheimen. Katrien is een succesvolle politica die haar carrière boven haar familie plaatst. Peter is een homoseksuele man die worstelt met zijn identiteit en zijn relatie met zijn vader. Ivan is een kunstenaar die zich afzondert van de buitenwereld en zijn eigen demonen probeert te bestrijden.

Terwijl de familie Deschryver worstelt met hun persoonlijke problemen, wordt het dorp Reetveerdegem geconfronteerd met politieke en religieuze conflicten. De lokale politiek wordt gedomineerd door corruptie en machtsmisbruik, terwijl de katholieke kerk haar greep op de gemeenschap probeert te behouden. De personages in het boek worden geconfronteerd met hypocrisie, verraad en de zoektocht naar hun eigen identiteit.

Tom Lanoye gebruikt zijn kenmerkende scherpe en humoristische schrijfstijl om de absurditeit van de Vlaamse samenleving bloot te leggen. Hij combineert maatschappijkritiek met een meeslepend verhaal en kleurrijke personages. Het boek is een mix van satire, drama en zwarte humor, waardoor het zowel vermakelijk als diepgaand is.

'Goddelijke Monster' is een roman die de lezer aan het denken zet over thema's als familie, macht, religie en identiteit. Het boek is een kritische reflectie op de Vlaamse samenleving, maar heeft ook universele thema's die herkenbaar zijn voor een breder publiek. Het is een meeslepend verhaal dat de lezer niet alleen vermaakt, maar ook uitdaagt om na te denken over de complexiteit van menselijke relaties en de zoektocht naar geluk en acceptatie.

Al met al is 'Goddelijke Monster' een briljante roman die de lezer meeneemt op een satirische en humoristische reis door de Vlaamse samenleving. Het is een boek dat zowel vermakelijk als diepgaand is, en dat de lezer aan het denken zet over belangrijke thema's.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tom Lanoye - Goddelijke Monster