Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Reenen, J. van - De Grote Geschiedenis van een klein land

Schrijver:
Titel: De Grote Geschiedenis van een klein land
Uitgever: De Banier
Bijzonderheden: 0pp
Prijs: € 34,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Jan van Reenen: De grote geschiedenis van een klein land 

2 delen

Deze tweedelige uitgave vertelt op een spannende manier, maar ook leerzaam de vaderlandse geschiedenis aan jongeren. Ook het onderwijs zal met veel genoegen kennis nemen van de geschiedenis van ons eigen land.
Jan van Reenen, de auteur, weet onze geschiedenis op een bijzondere wijze tot leven te brengen en laat duidelijk uitkomen hoe Gods hand de geschiedenis schrijft. Daarom zullen deze boeken ook zeker de ouderen boeien.

I. De Prehistorie, de hunebedbouwers, de Germanen en het Romeinse Rijk komen aan de orde. Het gaat ook over de indrukwekkende geschiedenis van Willibrord, het spannende ridderleven, de Hoekse en Kabeljauwse twisten, de kruistochten en al lezend en kijkend naar de prachtige tekeningen van Jaap Kramer komen we bij de verschillende ontdekkingsreizen en de uitvinding van de boekdrukkunst.
Ook maken wij kennis met de hervormers Luther, Zwingli en Calvijn, de vervolgden Jan de Bakker en Wendelmoet van Monnickendam. We beleven de troonsafstand van Karel V en zien zijn opvolgers. Via de hagepreken en de beeldenstorm belanden we in de gewapende strijd bij Heiligerlee, de dood van Egmond en Hoorne, de synode van Emden, de watergeuzen bij Brielle en het ontzet van Leiden. Dan volgt er de grote droefheid over de moord op de Prins van Oranje.
Langs allerlei verwikkelingen, de succesvolle reizen ter zee, de VOC en Jan Pietersz. Coen lezen we over de grote strijd tussen Arminius en Gomarus. Van dichtbij maken we de Synode van Dordrecht mee waarin besloten werd tot de Bijbelvertaling, de Statenvertaling. Het eerste deel besluit met de Vrede van Münster.

II. In het tweede deel ontmoeten we niet alleen de mannen van de Nadere Reformatie, Voetius, Van Lodenstein, Koelman en Teelinck, maar ook Michiel de Ruyter, de schrik van de oceaan. De gebroeders De Witt, (kent u ze nog?) het rampjaar 1672 en de tocht van Willem lll naar Engeland worden in geuren en kleuren verteld, evenals de Franse Revolutie en de nederlaarg van Napoleon.

We lezen over de koningen Willem l, ll, lll, onze vorstinnen Emma (regentes), Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Wat een belevenis: die eerste treinen, auto's en vliegtuigen en die maanlanding! Ook de geschiedenis van de Schoolstrijd, de Doleantie en de Twee Wereldoorlogen wordt beschreven, evenals de verschrikkelijke watersnoodramp van 1953. Wat wordt de geschiedenis van ons land dan weer rijk!
Verder lezen

De Boekenkamer

zakelijk

De Boekenkamer uit Kootwijkerbroek

Logo De Boekenkamer

Beste bezoeker,
Welkom in het meest actuele aanbod van De Boekenkamer.
Bent u 'boekzoekende' ?? Waarschijnlijk kunnen wij u helpen. Is het gezochte boek hier niet aanwezig, kijk dan op onze internetsite. Of bezoek onze winkel in Kootwijkerbroek. Afstand te groot?? bel onze vriendelijke medewerkers en vraag naar de mogelijkheden.
De Boekenkamer,
Wesselseweg 178-2,
3774 RM, Kootwijkerbroek,
0342-440590,
na 18:00: 06-27435409
info@deboekenkamer.nl
www.deboekenkamer.nl

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.