Anneke van de Voorde - Opvoeding onder de dampkap

Schrijver:
Titel: Opvoeding onder de dampkap
ISBN: 9789492419002
Uitgever: de Vliegende Keeper
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 13,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Opvoeding ‘volgens het boekje’, wat is dat? Geen enkele pedagoog of ouder kan er een sluitend antwoord op geven. Dus moederen/modderen we met z’n allen maar wat aan? Anneke Van de Voorde (Reet, °1974) is al twintig jaar journaliste/eindredactrice voor 'Gazet Van Antwerpen'. Met haar man Phille deelt ze twee zonen, Ricky en Vinnie. In haar column in 'De Markt', de zaterdagbijlage van de krant, tackelt ze in (eigengereide) stijl de idylle van het opvoedingsproces. Sigaretje onder de dampkap, campari orange steeds in de hand en ook het foert-gevoel is nooit ver weg. ‘Mijn kinderen halen het bloed vanonder mijn nagels en zuigen alle energie uit mijn lijf. Maar ... ze zijn het centrum van mijn hele universum, de campari in mijn orange.’
Het boek 'Opvoeding onder de dampkap' heeft geen pedagogische pretenties, maar is het daardoor des te meer: herkenbaar en hilarisch, maar vooral hilarisch herkenbaar. Anneke Van de Voorde schrijft tegelijk schroomvol en zonder schroom over de dagelijkse kunst/onkunde – schrappen wat niet past of wat bij u past – van het opvoeden. Ze geeft antwoorden op de vragen die u zich uit eerlijke schaamte zelfs niet durfde stellen. En net daarom is deze columnbundel pedagogisch verantwoord en in zekere zin ook ‘zen’: de mislukking hangt samen met de groei naar volwassenheid. Kinderen kiezen vaak een andere oplossing dan deze die hun ouders in gedachten hadden. En toch komt het uiteindelijk wel goed. Althans meestal. Anneke Van de Voorde heeft het cursiefje in zich: haar verhaaltjes werken in eerste instantie op de lachspieren, maar geven bij herlezen lesjes in het leven mee. Precies daarom is Opvoeding onder de dampkap uniek in het genre.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anneke van de Voorde - Opvoeding onder de dampkap