Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

LAURILLARD, E. - Aanbevelingsformulier voor een kandidaat voor

Schrijver:
Titel: Aanbevelingsformulier voor een kandidaat voor het provinciaal kerkbestuur van Zeeland, ingevuld door predikant Eliza Laurillard voor A.S. Carpentier Alting, 1860.
Uitgever:
Bijzonderheden:
Prijs: € 40,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Half blad gevergeerd papier. 16 x 20 cm. Gedrukt formulier met afbeelding van het Leidse kerkzegel ('Laet u tlam leyden' met Leidse sleutels en lam), ingevuld voor Albertus Samuel Carpentier Alting op 19 Julij 1860, gesigneerd door E. Laurillard met mooie krullen. Laurillard (1830-1908) was van 1857-1862 predikant te Leiden. Hij is nu vooral nog bekend als dominee-dichter, en als de auteur van de eerste Nederlandse sonnettenkrans, maar in zijn tijd was hij een zeer populair predikant en auteur op allerlei gebied, van toegankelijke theologie tot weetjesverzamelingen. A.S. Carpentier Alting (1837-1915) was een vooruitstrevende predikant die zich onder meer inzette voor lijkverbranding. Hij was ook actief als vrijmetselaar en woonde een tijdlang in Batavia, waar hij in 1902 de CAS stichtte, een HBS voor meisjes.
Verder lezen

Fokas Holthuis uit Den Haag

zakelijk

Logo Fokas Holthuis

Bezoek onze rijk geïllustreerde website en abonneer u gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

LAURILLARD, E. - Aanbevelingsformulier voor een kandidaat voor het provinciaal kerkbestuur van Zeeland, ingevuld door predikant Eliza Laurillard voor A.S. Carpentier Alting, 1860.