Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Boot, M. (red.) - Het gaat Uw trouw en waarheid aan 1 en 2

Schrijver:
Titel: Het gaat Uw trouw en waarheid aan 1 en 2
Uitgever: Ger.Gem.
Bijzonderheden: 0pp
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 27,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
M. Boot (red.): Het gaat Uw trouw en waarheid aan 

De geschiedenis van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland deel 1 en 2

Gods vinger schrijft de geschiedenis, zoals Gods raad die tevoren van eeuwigheid heeft bepaald en vastgesteld, hoewel bij ons nog geheel onbekend. Dat geldt ook voor de belangrijkste gebeurtenissen die in de plaatselijke gemeenten van het kerkverband van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGIN) hebben plaatsgehad en in het onderliggende werk worden beschreven vanuit het perspectief van de aan ons geopenbaarde geschiedenis. Het geheel is verlucht met (meer dan 1500) foto's, tekstdelen uit kerkelijke archieven, dagbladen, monderlinge verslagen en andere bronnen. In dit naslagwerk is een zo getrouw mogelijk getuigenis gegeven van de bemoeienissen des Heeren met dit deeltje van Zijn wijngaard op aarde, waarbij des Heeren trouw in de bewaring van die wijngaard bij Zijn Woord en Getuigenis centraal staat. Steeds weer blijkt des mensen ontrouw tegenover Gods trouw. Waarom ook steeds weer geldt: Niet ons, o HEERE, niet ons, maar Uw Naam geef ere, om Uwer goedertierenheid, om Uwer waarheid wil, Psalm 115:1. Daarom is geprobeerd ook iets over te dragen van het geestelijke leven van hen die als voorgangers de gemeenten hebben gediend en van enkele gemeenteleden die door genade iets van de ambten van Christus mochten kennen. Dit is slechts zeer summier mogelijk geweest. Uit die verslagen blijkt steeds weer dat er een Godswonder in ons leven moet plaats hebben. Een levendmaking van de door de zonde dode zondaar door inenting in Christus, Die hun Leven is, een oprecht geloof en een geestelijke geboorte door de Heilige Geest. Dit alles is een eenzijdig Goddelijk genadewek in het hart, vloeiend uit het soevereine welbehagen Gods.

Deel 1

In dit eerste deel is een Woord vooraf van Ds. J. Roos opgenomen, alsmede de verantwoording van de heer M. Boot als de belangrijkste initiator en samensteller van het boek. Dit deel beschrijft verder de geschiedenis van de gemeenten Aalburg tot en met Rhenen, met het bijhorend persoonsregister van deze gemeenten.

Deel 2

Hierin staat de geschiedenis beschreven van de twee Rijssense gemeenten tot en met Pretoria, met het bijbehorend persoonsregister van deze gemeenten. In deel 2 zijn tevens een 9-tal bijlagen opgenomen, die we slechts kunnen aanstippen: 1. Lijst van ambtsdragers. 2. Orgelgegevens en nadere omschrijving van de kerk. 3. Meditatie door ds. J. Roos uitgesproken bij de eerstesteenlegging van de kerk te IJsselmuiden. 4. Predicatie van ds. J. Roos bij de openingsdienst van het kerkgebouw te IJsselmuiden. 5. Overzicht van de samenstelling van het curatorium. 6. Uitgegeven predicaties, boeken en jaarboekjes. 7. Geraadpleegde literatuur. 8. Gebruikte archieven. 9. Verantwoording van opgenomen foto's en andere gegevens.
Verder lezen

De Boekenkamer

zakelijk

De Boekenkamer uit Kootwijkerbroek

Logo De Boekenkamer

Beste bezoeker,
Welkom in het meest actuele aanbod van De Boekenkamer.
Bent u 'boekzoekende' ?? Waarschijnlijk kunnen wij u helpen. Is het gezochte boek hier niet aanwezig, kijk dan op onze internetsite. Of bezoek onze winkel in Kootwijkerbroek. Afstand te groot?? bel onze vriendelijke medewerkers en vraag naar de mogelijkheden.
De Boekenkamer,
Wesselseweg 178-2,
3774 RM, Kootwijkerbroek,
0342-440590,
na 18:00: 06-27435409
info@deboekenkamer.nl
www.deboekenkamer.nl

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.