Anneke Ammerlaan, Hans Moltzer - Twaalf maanden lekker eten

Schrijver:
Titel: Twaalf maanden lekker eten
ISBN: 9789080124837
Uitgever: Anneke Ammerlaan
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 13,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Er was eens een tijd dat Nederlands sperziebonenzaad alleen in Nederlandse grond werd gestopt. Een paar maanden later werden de boontjes dan geplukt en konden ze vers opgepeuzeld worden.

Dankzij de uitvinding van kassen, weckpotten, conservenblikjes en diepvries konden we van die sperzieboontjes steeds langer genieten. We verlengden de seizoenen zogezegd. Dat is natuurlijk heel geriefelijk, maar diep in ons hart vinden we toch eigenlijk allemaal dat er niets boven vers gaat.

Toen kwam het vliegtuig. En dat betekent dat we die Nederlandse zaadjes ook gewoon even naar Italië, of desnoods naar Egypte kunnen vliegen. Daar laten we ze kiemen en rijpen. We plukken de boontjes en vliegen ze legger vers en mals terug. Op die manier kunt u tegenwoordig veel vaker van vers genieten dan vroeger. En heus niet alleen van boontjes. In datzelfde vliegtuig (als we niet overzee hoeven, gebruiken we trouwens ook vrachtwagen) nemen we meteen allerlei groenten, vruchten en andere lekkernijen uit verre windstreken voor u mee. Zodoende ligt onze winkel van januari tot januari vol met een bonte mengelmoes van verse groenten en fruit. Natuurlijk kunnen we de natuur nooit helemaal naar onze hand zetten. Typische seizoenshoogtepunten zullen er altijd blijven.

Denk maar aan verse Nederlandse spinazie van de koude Nederlandse grond in het voorjaar. Onze eerste radijsjes. Onze eigen aardbeien in de zomer. Een boerenkool zal waarschijnlijk altijd wel een typische winterkost blijven. Toch is het een smakelijk en ook gezond idee dat we tegenwoordig zoveel afwisseling en te vergeten zoveel vitaminen vers op tafel kunnen zetten. De vraag is alleen: Hoe doen we dat? Hoe maken we al deze rijkdom klaar? Hoe kunnen we variëren? Combineren? Daarover gaat dit kookboek.

U moet dit unieke boek dan ook niet zien als weer één in de rij trditionele kookboeken. Dit boek gaat een stap verder. Het combineert de traditionele bereidingswijzen van de huishoudscholen met de creatieve, speelse kookkunst van moderne meesterkoks.

U zult maar groenten tegenkomen die u juist niet in water moet koken, maar moet frituren. Of u maakt er mousse van. Of u dient ze rauw op. Tussen de meer dan 600 recepten zult u ook steeds meer combinaties ontdekken waar u zelf niet zo gauw opgekomen zou zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van boerenkool gegratineerd met kwark, spinazieknoopjes in de soep, Koolrabi met aarbijen, witlof met schelpdieren of rode koolsalade met honingdressing?
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anneke Ammerlaan, Hans Moltzer - Twaalf maanden lekker eten