Spoor - Dijkema , Mans . [ isbn 9789067075879 ] - Achteraf Kak

Schrijver:
Titel: Achteraf Kakelen de Kippen . ( Herinneringen aan Generaal KNIL S . H . Spoor , Legercommandant in Nederlands - Indië 30 Januari 1946 - 25 mei 1949 opgetekend door zijn weduwe . ) Rijkelijk geillustreerd en beschreven , Ingeplakt enige opnames .
ISBN: 9789067075879
Uitgever: De Bataafsche Leeuw . Amsterdam . ( Zonder omslag . )
Bijzonderheden: Gebonden als nieuw met harde kaft - 4508 - 1 e dr . 2004 - 304 p - 1512 gr - 23x28,5 cm
Prijs: € 35,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Op 3 april 1947 huwt mevrouw Dijkema de luitenant-generaal Spoor, op dat moment de Indisch Legercommandant in het voormalig Nederlands Indie. Zij hadden elkaar leren kennen in Australie tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar zij beiden dienden bij de NEFIS (Netherlands Forces Intelligence Service). Als hoogste militair was generaal Spoor vanaf januari 1946 verantwoordelijk voor de uitvoering van het na-oorlogse beleid van de Nederlandse regering in de Indische archipel. Bewogen jaren met als triest hoogtepunt een tweetal Politionele Acties tegen de Indonesische nationalisten. Op 30 maart 1949 vertrekt mevrouw Spoor-Dijkema naar Nederland. Ze zou haar man niet meer zien. Hij overlijdt op 25 mei in Batavia. In dit boek beschrijft zij openhartig haar persoonlijke herinneringen aan deze ingrijpende periode uit de Nederlandse koloniale geschiedenis. In het boek zijn talloze originele militaire en civiele documenten afgebeeld, waarmee de sfeer uit die bewogen jaren en de gigantische bestuursproblemen van de toenmalige Nederlandse overheidsinstellingen ook voor de huidige generatie voelbaar worden. Er zijn geen andere publicaties in deze context voorhanden. Geillustreerd met vele originele zwartwitfoto's.


Generaal Spoor is een interessante persoonlijkheid. In 1942 als Kapitein nog staf-officier in NL-Indie in het KNIL (Koninklijk Nederlands-Indisch Leger), en in 1946 Legercommandant. Dat is een wel zeer snelle carriere geweest, die zeer uitzonderlijk was. Zijn benoeming tot Legercommandant was dan ook een puur politieke beslissing. Dat is het natuurlijk altijd wel, maar nu helemaal. Simon Spoor ontsnapte ter nauwernood van Java op 8 maart in het allerlaatste vliegtuig naar Australie samen met zijn collega Kapitein GL Reinderhoff, waarmee hij in Australie nauw zou samenwerken in het opzetten van de eerste echte militaire NL'dse inlichtingendienst, de NEFIS. Na 3 jaar zwoegen, kwamen ze ook samen weer terug op Java en werd Spoor al snel Legercommandant en Reinderhoff uiteindelijk hoofd van de inlichtingendienst. In dit boek heeft de weduwe van de Generaal veel documenten verzameld, brieven, rapporten en dit alles verwoven in het persoonlijke emotionele levensverhaal van haarzelf en haar man die ze in 1947 trouwde (beiden waren al getrouwd geweest). De dekolonisatie periode tussen 1945-1950 komt ook ruim aan bod. Zijn plotselinge tragische dood (hartaanval) kwam net voor zijn voorgenomen (vervroegde) pensioen en de machtsoverdracht. Hij werd slechts 47 jaar. Spoor commandeerde het grootste leger dat NL ooit op de been heeft gebracht (ruim 120.000 man) in haar geschiedenis. Dit boek is een mooi eerbetoon aan zijn nagedachtenis. Het wachten is op een uitgebreide biografie van deze uitzondelijke militair in een van de roerigste perioden in de NL'dse geschiedenis.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Spoor - Dijkema , Mans . [ isbn 9789067075879 ] - Achteraf  Kakelen  de  Kippen .  ( Herinneringen aan Generaal KNIL S . H . Spoor , Legercommandant in Nederlands - Indië 30 Januari 1946 - 25 mei 1949  opgetekend door zijn weduwe . ) Rijkelijk geillustreerd en beschreven , Ingeplakt enige opnames . Spoor - Dijkema , Mans . [ isbn 9789067075879 ] - Achteraf  Kakelen  de  Kippen .  ( Herinneringen aan Generaal KNIL S . H . Spoor , Legercommandant in Nederlands - Indië 30 Januari 1946 - 25 mei 1949  opgetekend door zijn weduwe . ) Rijkelijk geillustreerd en beschreven , Ingeplakt enige opnames .

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.