Vries, Theun de - Torrentius : het feest en de storm

Schrijver:
Titel: Torrentius : het feest en de storm
ISBN: 9789021486758
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido - 1e druk, 1998.
Bijzonderheden: Hardcover boek met stofomslag, 267pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 21,75 (Excl. verzendkosten)
Verzendkosten: € 3,90 (binnen Nederland)
Meer info:
In Torrentius neemt De Vries ons mee naar de eerste helft van de zeventiende eeuw. Hij schetst het portret van een joyeuze schilder, die het met de huwelijkstrouw niet zo nauw neemt. Torrentius krijgen we te zien als een vrije geest, die spot met theologische dogma's, maar die tegelijkertijd een grote gevoeligheid voor de mystiek van de natuur bezit. De verteller demonstreert op onnadrukkelijke wijze welke kracht er van de stillevens van de schilder afstraalt. De Vries belicht niet alleen artistieke instelling en verfijnde technieken, maar schildert ook het kunstenaars milieu waarin Torrentius verkeerde en voert ons door de bordelen, de geheime kabinetten en de gruwel kamers waar de schilder slachtoffer wordt van politieke intriges. Zo krijgen we ook een gedetailleerd beeld van de mentaliteit in de Gouden Eeuw, die Theun de Vries met zijn humane blik zonder vooroordelen voor ons actueel maakt. Jeroen Vullings in Vrij Nederland: 'In De bergreis... komt tot uiting hoe evocatief en ambachtelijk sterk zijn proza is, hoe de zinnen en woorden op de juiste plaats staan.'Theun de Vries (1907) debuteerde in 1927 als dichter met de bundel Terugkeer. Als prozaschrijver debuteerde hij met de roman Rembrandt (1931). Naast novellen, kritieken, gedichten, toneel en hoorspelen schreef De Vries ook historische verhandelingen en essays.Hij vergaarde grote faam met zijn boeken waarin beroemde kunstenaars een belangrijke rol spelen, zoals Van Gogh, Jeroen Bosch, Guy de Maupassant. Theun de Vries werd in 1963 onderscheiden met de P.C. Hooftprijs voor zijn gehele oeuvre en in 1987 ontving hij de Verzetsprijs //

De schilder Johannes Torrentius (Jan van der Beeck, 1589-1644) heeft een bewogen leven gehad. Hij specialiseerde zich in stillevens en in prikkelende naakten. Voor het laatste soort schilderijen kwamen opdrachten binnen van welgestelde, discrete liefhebbers. Dankzij die opdrachten kon Torrentius zijn geld flink laten rollen, wat in zijn omgeving de nodige naijver wekte. Bovendien leefde de van huis uit katholieke schilder gescheiden van zijn vrouw en hield hij er vele buitenechtelijke verhoudingen op na. Hij was ook te los in de mond, vooral op het punt van de godsdienst. Na zijn verhuizing van Amsterdam naar Haarlem werd hij in de val gelokt, gevangen genomen en in 1628 na zware tortuur veroordeeld tot twintig jaar tuchthuis. Op voorspraak van de Engelse koning kwam hij twee jaar later vrij en vertrok naar Engeland waar hij nog een aantal jaren leefde. Theun de Vries (1907) is een van onze belangrijkste auteurs van historische romans. In zijn boeken staan vaak kunstenaars centraal. De roman over Torrentius is gebaseerd op een beroemde studie uit 1909 van A. Bredius. Een boeiende roman die men geneigd is in een adem uit te lezen, mede vanwege de sympathie die de auteur weet te wekken voor de hoofdpersoon.
Verder lezen

Maaszicht uit Maasbracht

Logo Maaszicht

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België vanaf 30,- GÉÉN portokosten!
Betaling na ontvangst boeken.

SNELLE LEVERING 1 tot 2 WERKDAGEN!

PORTOKOSTEN:

NEDERLAND:
Boek tot 250 gram 3.12 euro
Boek boven de 250 gram 3.90 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.55 euro

BELGIË
Boek tot 350 gram 2.52 euro
Boek tot 1000 gram 4.20 euro
Zwaardere en Dikke boeken die niet door de brievenbus kunnen 6.50 euro

ANDERE LANDEN OP AANVRAAG.

Boeken altijd degelijk en professioneel verpakt.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Maaszicht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Maaszicht
  • Na uw bestelling ontvangen u en Maaszicht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Maaszicht vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Maaszicht kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.