Graaf, Beatrice de - Theater van de angst / de strijd tegen ter

Schrijver: Graaf, Beatrice de
Titel: Theater van de angst / de strijd tegen terrorisme in Nederland, Duitsland, Italie en Amerika
ISBN: 9789085068105
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: 2010, 394pp, Paperback / softback
Prijs: € 18,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Sinds 11 september 2001 is terrorismebestrijding een hoeksteen van de politiek geworden, in Amerika maar ook daarbuiten. Wat heeft het Westen aan normen en waarden opgegeven in de strijd tegen terrorisme? En wat heeft het daarmee bereikt? De strijd tegen terrorisme geeft een indringend beeld van de terrorismebestrijding in de jaren zeventig en de gevolgtrekkingen voor onze tijd.

Na de aanslagen op het World Trade Center in New York is het beleid van de Verenigde Staten en andere landen compleet herzien en zijn wereldwijd honderden miljarden dollars uitgegeven aan terrorismebestrijding. Dit boek beschrijft de resultaten van die reusachtige inspanning. Het schetst de ontwikkelingen vanaf 1945, plaatst de gebeurtenissen na 2001 in een breder kader en vergelijkt de bestrijding van Al-Qaida met die van bijvoorbeeld de Rote Armee Fraktion en de Rode Brigades.

Beatrice de Graaf geeft met dit boek een helder overzicht van de doelstellingen van terrorismebestrijding, van de weerbarstige praktijk en de grote rol die inlichtingen-diensten spelen.
Recensie(s)
Zeker sinds de aanslagen van 11 september 2001 is het terrorisme hoog op de politieke agenda gekomen. Maar hoe kan terrorisme het meest effectief worden bestreden? In een gedegen wetenschappelijke studie, ondersteund door tal van bronnen en uitgebreide literatuurverwijzingen, probeert Beatrice de Graaf, verbonden aan het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme, deze vraag te beantwoorden. Zij heeft een landenvergelijkende studie gemaakt van de reactie van autoriteiten (zowel in woord als daad) op terroristische activiteiten in de jaren zeventig in respectievelijk Nederland (Molukkers en linksradicale splintergroepen), Duitsland (Rote Armee Fraktion), de Verenigde Staten (radicale studenten) en Italie (neofascisten en Rode Brigades). Bijzondere aandacht gaat uit naar de rol van politie- en inlichtingendiensten, en de rechtspraak. Waar terroristen pogen angst te zaaien bij de bevolking, kunnen autoriteiten op hun beurt via de zogenoemde 'performative power' de impact van terrorisme beinvloeden. Met een katern zwart-witfoto's, talrijke grafieken en tabellen, eindnoten, een literatuuropgave, afkortingenlijst en register.

Dr. H.W. Bomert
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Graaf, Beatrice de - Theater van de angst / de strijd tegen terrorisme in Nederland, Duitsland, Italie en Amerika

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Hugo de Groot

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Hugo de Groot
  • Na uw bestelling ontvangen u en Hugo de Groot een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Hugo de Groot vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Hugo de Groot kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.