Thomas, Dylan - Onder het melkwoud

Schrijver: Thomas, Dylan
Titel: Onder het melkwoud
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: In goede staat. Paperback, 1961, 88 pp. Vertaling: Hugo Claus. Incl. bladmuziek van Daniel Jones.
Prijs: € 3,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Dylan Thomas schreef Under Milk Wood oorspronkelijk voor de Britse radio. Op 19 oktober 1953 leverde hij de definitieve versie van het hoorspel in. Diezelfde dag vloog hij naar New York. Drie weken later stierf hij daar - 39 jaar oud - in St Vincent's hospital.
In 1957 speelde De Nederlandse Comedie het stuk in een vertaling van Hugo Claus. Met onder anderen Han Bentz van den Berg, André van den Heuvel, Ramses Shaffy, Riek Schagen en Mimi Boesnach.
Die vertaling van Hugo Claus was net zo'n sensatie als het stuk zelf. Claus was 27 jaar toen hij het hoorspel vertaalde. De recensenten waren vol lof. De vertaling werd eensgezind 'meer dan meesterlijk' genoemd.

Recensie
Vertaling van het opzienbarende toneelstuk over een dag uit het leven van een stel dorpelingen, van de Welshe toneelschrijver. Het werd oorspronkelijk als hoorspel geschreven voor de Britse radio in 1953. Drie weken later overleed de schrijver in New York. Hugo Claus vertaalde dit stemmenspel vier jaar later op meesterlijke wijze in het Nederlands.

Papier iets vergeeld, verder in prima staat.
Verder lezen

Feestboek uit Maastricht

Logo Feestboek

Speciale aanbieding: scheurkalender Herman Brusselmans 2017 nu slechts 10,00!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Thomas, Dylan - Onder het melkwoud

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Feestboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
** Deze functie maakt gebruik van cookies
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Feestboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Feestboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Feestboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Feestboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.