Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Stefansson, Jon Kalman - Het verdriet van de engelen. Vertaald

Schrijver: Stefansson, Jon Kalman
Titel: Het verdriet van de engelen. Vertaald uit het IJslands door Marcel Otten.
ISBN: 9789041417923
Taal: Nederlands
Uitgever: Anthos
Bijzonderheden: Spiksplinternieuw boek. Geen onderstrepingen, er is niet in geschreven, geen naam voorin. Hard kaft met stofomslag
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting:
Een jongen – hij blijft naamloos – komt na een ijzige boottocht terug aan land. Hij rouwt om zijn beste vriend, die tijdens de boottocht om het leven is gekomen. Vertwijfeld en alleen zoekt hij een manier om zijn leven weer op te pakken en om het verlies te verwerken.
Als de weken verstrijken ebt de impact van de gebeurtenissen wat weg. Hij wordt door Jens, de postbode, overgehaald om samen met hem post te bezorgen in een onbekend gebied. Een gevaarlijke tocht, die hen over de bergen en door sneeuwstormen naar het Winterstrand moet brengen.

Jens en de jongen zijn tegenpolen – Jens is zwijgzaam, de jongen hecht meer waarde aan de kracht van woorden dan aan stilte – en de reis wordt zowel een fysieke als een mentale uitdaging. De barre winterse omstandigheden en de constante dreiging van de storm dwingt hen een manier te vinden om te overleven, met elkaar.
Recensie:
Tweede deel van een trilogie van de IJslandse schrijver (het eerste deel is 'Hemel en hel'*), dat onafhankelijk van het eerste gelezen kan worden. Na de dood van zijn ouders, broer en zus, moet een (naamloze) jongen ook de vriesdood van zijn boezemvriend Bardur verwerken. Hij wordt in het Dorp opgenomen door Geirthrud, die hem wil scholen, en moet zich zien aan te passen aan de nukken van wildvreemden, zoals de blinde, drankzuchtige kapitein Kolbein. Dan krijgt hij de opdracht om postbode Jens te vergezellen, die drie tassen post moet brengen naar het Winterstrand. Het wordt een barre, levensgevaarlijke tocht over vier hoogvlakten en een oversteek door een fjord, met een stugge, keiharde man en een poetische jongen, wier tegenstellingen moeizaam 'ontdooien'. Prachtige roman over vriendschap, liefde, leven en dood, die geen lezer onberoerd zal laten, met sublieme natuurbeschrijvingen, psychologische verdieping, filosofische beschouwingen en liefde voor het woord, met name de poezie, die je 'een andere wereld' laat zien en dan terug rukt in 'de drek van de alledaagse sleur' (p. 229).

L.A.A. Kruse
Verder lezen

StijnStreuvels uit Zuidlaren

Logo StijnStreuvels

VAKANTIE LET OP VAKANTIE. Op dit ogenblik ben ik met vakantie. Maandag 12 juni krijgt u verdere mededelingen over de betaling en de verzending. VAKANTIE. LET OP VAKANTIE !!!!!!!!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Stefansson, Jon Kalman - Het verdriet van de engelen. Vertaald uit het IJslands door Marcel Otten. Stefansson, Jon Kalman - Het verdriet van de engelen. Vertaald uit het IJslands door Marcel Otten.