Stefansson, Jon Kalman - Het verdriet van de engelen. Vertaald

Schrijver: Stefansson, Jon Kalman
Titel: Het verdriet van de engelen. Vertaald uit het IJslands door Marcel Otten.
ISBN: 9789041417923
Taal: Nederlands
Uitgever: Anthos
Bijzonderheden: Spiksplinternieuw boek. Geen onderstrepingen, er is niet in geschreven, geen naam voorin. Hard kaft met stofomslag
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting:
Een jongen – hij blijft naamloos – komt na een ijzige boottocht terug aan land. Hij rouwt om zijn beste vriend, die tijdens de boottocht om het leven is gekomen. Vertwijfeld en alleen zoekt hij een manier om zijn leven weer op te pakken en om het verlies te verwerken.
Als de weken verstrijken ebt de impact van de gebeurtenissen wat weg. Hij wordt door Jens, de postbode, overgehaald om samen met hem post te bezorgen in een onbekend gebied. Een gevaarlijke tocht, die hen over de bergen en door sneeuwstormen naar het Winterstrand moet brengen.

Jens en de jongen zijn tegenpolen – Jens is zwijgzaam, de jongen hecht meer waarde aan de kracht van woorden dan aan stilte – en de reis wordt zowel een fysieke als een mentale uitdaging. De barre winterse omstandigheden en de constante dreiging van de storm dwingt hen een manier te vinden om te overleven, met elkaar.
Recensie:
Tweede deel van een trilogie van de IJslandse schrijver (het eerste deel is 'Hemel en hel'*), dat onafhankelijk van het eerste gelezen kan worden. Na de dood van zijn ouders, broer en zus, moet een (naamloze) jongen ook de vriesdood van zijn boezemvriend Bardur verwerken. Hij wordt in het Dorp opgenomen door Geirthrud, die hem wil scholen, en moet zich zien aan te passen aan de nukken van wildvreemden, zoals de blinde, drankzuchtige kapitein Kolbein. Dan krijgt hij de opdracht om postbode Jens te vergezellen, die drie tassen post moet brengen naar het Winterstrand. Het wordt een barre, levensgevaarlijke tocht over vier hoogvlakten en een oversteek door een fjord, met een stugge, keiharde man en een poetische jongen, wier tegenstellingen moeizaam 'ontdooien'. Prachtige roman over vriendschap, liefde, leven en dood, die geen lezer onberoerd zal laten, met sublieme natuurbeschrijvingen, psychologische verdieping, filosofische beschouwingen en liefde voor het woord, met name de poezie, die je 'een andere wereld' laat zien en dan terug rukt in 'de drek van de alledaagse sleur' (p. 229).

L.A.A. Kruse
Verder lezen

StijnStreuvels uit Zuidlaren

Logo StijnStreuvels

Bij het verzenden bereken ik geen kosten voor het inpakken, alleen de kosten van de postzegels:
0 t/m 20 gram= 0,78; (=1 zegel)
20 t/m 50 gram= 1,56; (=2 zegels)
50 t/m 100 gram= 2,34; (=3zegels)
100 t/m 250 gram= 3,12; (=4 zegels.)
250 gr. t/m 2 kilo= 3,90 euro.=(5 zegels)
Voor België zijn de verzendkosten in bijna alle gevallen 9,31 euro.

Een pakket verzenden met KIALA is spotgoedkoop: t/m 15 kilo in NEDERLAND = 3,95 en voor BELGIE = 7,50 U moet uw pakket dan wel zelf ophalen bij een KIALA-punt bij u in de buurt.
Pakket met PostNL = 6,95 euro

ALLE FOTO'S ZIJN ORIGINELE AFBEELDINGEN VAN DE AANGEBODEN BOEKEN. LET VOORAL OOK OP DE RUG VAN HET BOEK.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Stefansson, Jon Kalman - Het verdriet van de engelen. Vertaald uit het IJslands door Marcel Otten. Stefansson, Jon Kalman - Het verdriet van de engelen. Vertaald uit het IJslands door Marcel Otten.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij StijnStreuvels

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met StijnStreuvels
  • Na uw bestelling ontvangen u en StijnStreuvels een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van StijnStreuvels vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • StijnStreuvels kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.