Smit, Peter - Jan Janse Weltevree

Schrijver: Smit, Peter
Titel: Jan Janse Weltevree
ISBN: 9789025844981
Taal: Nederlands
Uitgever: Leopold - Amsterdam, 1e druk, 1997.
Bijzonderheden: Hardcover boek, geïll., 131pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 6,25 (Excl. verzendkosten)
Verzendkosten: € 3,90 (binnen Nederland)
Meer info:
Spannende tijden: in 1608 ligt het dorp De Rijp op een eiland. Veel mannen verdienen de kost met vissen in het Beemstermeer. Jan hoort bij toeval dat er plannen zijn op dat onder leiding van een zekere Leeghwater het meer droog te malen. Dat zou betekenen dat hij een loopbaan als visser wel op zijn buik kan schrijven...
Een aantal mannen in het dorp probeert de plannen te dwarsbomen. Er worden molens onklaar gemaakt en daarna hebben ze het op de pas aangelegde dijk gemunt. Jan speelt daar een belangrijke rol in; hij komt er zelfs voor in de gevangenis!

Jan Janse Weltevree is een spannend verhaal over de tijd dat het Noorden van Holland op zijn smalst was: bij Uitgeest en Haarlem was het land maar vijf kilometer breed. Rondom het Schermereiland lagen grote en gevaarlijke meren, die bij elke storm grote happen van het eiland verzwolgen.
Jan Janse Weltevree heeft echt bestaan. In De Rijp staat een standbeeld van hem. //

Recensie(s) :
Dit historische kinderboek speelt rond 1608/1609 ten tijde van de drooglegging van het Beemstermeer o.l.v. Leeghwater, toen het dorp De Rijp nog op een eiland lag. De 10-jarige Jan Janse Weltevree (die echt heeft bestaan en van wie een standbeeld in De Rijp staat) speelde een belangrijke rol in het protest en verzet van de vissers, die bang waren hun bestaan te verliezen. Een goed beeld wordt gegeven van het dagelijkse leven, goed en kwaad, armoede t.o. rijkdom, de bezieling van de mensen en onvoorwaardelijke overgave aan de wil van de Schepper (de mens wikt, God beschikt). Het gebruik van veel dialoog maakt het verhaal inleefbaar; goed inlevingsvermogen in de kinderziel en de tijdgeest. Een aantal niet meer voorkomende woorden wordt achterin uitgelegd. Een boeiend en op feiten gebaseerd (zie gelezen boekenlijst achterin) verhaal voor ong. 11 jarigen, die niet alleen in geschiedenis geïnteresseerd hoeven te zijn. Gebonden uitgave. Omslagtekening in matte kleuren van Fiel van der Veen, die de sfeer van het verhaal weergeeft.
Verder lezen

Maaszicht uit Maasbracht

Logo Maaszicht

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België vanaf 30,- GÉÉN portokosten!
Betaling na ontvangst boeken.

SNELLE LEVERING 1 tot 2 WERKDAGEN!

PORTOKOSTEN:

NEDERLAND:
Boek tot 250 gram 3.12 euro
Boek boven de 250 gram 3.90 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.55 euro

BELGIË
Boek tot 350 gram 2.52 euro
Boek tot 1000 gram 4.20 euro
Zwaardere en Dikke boeken die niet door de brievenbus kunnen 6.50 euro

ANDERE LANDEN OP AANVRAAG.

Boeken altijd degelijk en professioneel verpakt.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Maaszicht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
** Deze functie maakt gebruik van cookies
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Maaszicht
  • Na uw bestelling ontvangen u en Maaszicht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Maaszicht vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Maaszicht kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.