Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Kundera, Milan - De ondraaglijke lichtheid van het bestaan (Ex.2)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kundera, Milan - De ondraaglijke lichtheid van het bestaan (Ex.2)
Schrijver: Kundera, Milan
Titel: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan (Ex.2)
ISBN: 9789026307270
Uitgever: Agathon / Ambo
Bijzonderheid: 1990, 20e druk, 355 pp paperback (in goede staat!, leesstrepen op de rug) Staat van het boek: 7.5
Prijs: € 5,00
Meer info Milan Kundera - De ondraaglijke lichtheid van het bestaan (Ex.2)
(Agathon / Ambo)
ISBN 9026307276
20e druk 1990
355 pp paperback
(in goede staat!, leesstrepen op de rug)
Staat van het boek: 7.5

De ondraaglijke lichtheid van het bestaan betekende de internationale doorbraak van Milan Kundera. De succesvolle verfilming The Unbearable Lightness of Being door Philip Kaufman maakte eveneens een verpletterende indruk. De bestseller gaat over de essentie van de liefde en seksualiteit tegen de achtergrond van de roerige naoorlogse Tsjechische geschiedenis. Het klassiek geworden meesterwerk De ondraaglijke lichtheid van het bestaan weet na dertig jaar nog altijd harten te veroveren. Milan Kundera geldt als een van de belangrijkste hedendaagse Europese schrijvers. Hij ontving talloze onderscheidingen en prijkt al jaren op het lijstje van mogelijke Nobelprijskandidaten.Recensie(s)Ideeënroman aan de hand van de levens van twee stellen, Tomas & Tereza en Franz & Sabina, waarbij Sabina, een onafhankelijke schilderes die Tsjechoslowakije na 1968 verliet en in Genève woont, een verbindende rol tussen de koppels speelt door haar verhouding met Tomas. Ook deze chirurg en rokkenjager vlucht, met Tereza, uit Tsjechoslowakije naar Zwitserland. Beiden zullen echter terugkeren. Franz is een Zwitserse linkse intellectueel die aanvankelijk een ideale maîtresse vindt in Sabina. De schrijver laat zien hoe op beslissende momenten in hun diverse levens lichtheid en zwaarte verwisselbaar zijn, liefde en haat, trouw en verraad, schoonheid en lelijkheid, kunst en kitsch, het komische en tragische, afhankelijk van ieders levensperspectief. Contrapuntsgewijs weeft Kundera hun diverse levens door elkaar, becommentarieert ze en veralgemeent ze met filosofische aforismen. De vooraanstaand Tsjechisch schrijver (1929) woont sinds 1974 in Frankrijk. Kleine druk.

Prijs €5,- excl verzendkosten
(verzendkosten €3,90)
BIJ BESTEDING VANAF €20,- GRATIS VERZENDING ! !
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, engelstalige, franstalige, duitstalige en ook spaanstalige boeken, maar ook Kunstboeken en Natuur....Als u voor €20,- of meer aan boeken bestelt komen de verzendkosten te vervallen. Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!

ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.