Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ab antiquarimaat.


 

Paasilinna Arto - De ZelfmoordClub

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Paasilinna Arto
Titel: De ZelfmoordClub
ISBN:
Uitgever: Wereldbibliotheek Amsterdam
Bijzonderheid: Paperback /Als nieuw .
Prijs: € 16,00
Meer info Enkele tientallen mannen en vrouwen hebben gereageerd op de advertentie 'Heb jij zelfmoordplannen?' In een touringcar zijn ze onderweg naar het noordelijkste puntje van Finland, waar ze zich in de ijskoude zee willen storten. De absurde gebeurtenissen onderweg zetten de groep op andere gedachten, maar bij het eindpunt aangekomen wil de chauffeur koste wat kost aan het oorspronkelijke plan vasthouden.

De droevige zaken van het leven worden bij de Finse meesterverteller Arto Paasilinna literaire slapstick op het hoogste niveau.
Recensie(s)
Twee mannen die zelfmoord willen plegen, richten een club van zelfmoordenaars op. Ze organiseren een seminar en de deelnemers besluiten gezamenlijk een eind aan hun leven te maken. In een touringcar rijden ze eerst naar de Noordkaap om zich met bus en al in zee te storten, en - als dat mislukt - dwars door Europa naar Portugal. Door alle avonturen onderweg wordt de onderlinge band en de levenslust steeds groter, wat in sterk contrast staat met het doel van de reis, dat in zijn tegendeel verkeert. Van de veel vertaalde Finse auteur (1942) zijn al drie romans in het Nederlands verschenen. Hij paart zijn met humor gelardeerde vertelkunst aan maatschappijkritiek en weet de menselijke zwakheden feilloos bloot te leggen. Goed vertaald, zeer leesbaar. Voor een breed publiek. Paperback; kleine druk.
Boek bekijken

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.