Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ankerboek.


 

Cornelisse, Paulien - De verwarde cavia

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Cornelisse, Paulien - De  verwarde cavia
Schrijver: Cornelisse, Paulien
Titel: De verwarde cavia
ISBN: 9789082430202
Uitgever: Cornelisse, 2016
Bijzonderheid: Zeer nette paperback ,230 pag.,18x11,7 cm.
Prijs: € 2,75
Meer info Samenvatting

Cavia werkt op de afdeling Communicatie. In korte humoristische hoofdstukken leren we haar en haar collega's kennen. Stella van Human Resources. Ruud het enge hoofd van de afdeling Financiën. En Harm-Jan van de IT-afdeling, die al sinds 1999 een tamagotchi in leven houdt.

Een cavia die in een kantoortuin tussen de mensen werkt: het klinkt wat onwaarschijnlijk, maar iedereen die ook maar een blauwe maandag op een kantoor heeft gewerkt, zal de avonturen van de verwarde cavia herkennen. Van een symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot.

De verwarde cavia is een grappig en ontroerend boek, onmisbaar voor iedereen die wel eens collega's heeft gehad, of ze misschien nog steeds wel heeft.
Recensie(s)




In korte hoofdstukken volgen we de (werk)belevenissen van Cavia, een vrijgezelle cavia die haar uren op de afdeling communicatie niet altijd even nuttig besteedt. Paulien Cornelisse (1976) laat, in verhaalvorm met veel dialogen, op humoristische wijze een rits aan herkenbare kantoorclichés de revue passeren. Waaronder de IT'er met telefoonangst, roddelende collega's en de iets te jolige manager. Het resultaat is vermakelijk, zeker omdat de dialogen zó uit een 'echte' kantoorconversatie lijken te komen. Ze bevatten grappige en herkenbare details, zeker voor mensen die ook op een kantoor werken. Dit is het fictiedebuut van cabaretier en columnist Cornelisse, die eerder de bestsellerlijsten aanvoerde met de columnbundels 'Taal is zeg maar echt mijn ding' en 'En dan nog iets'. Een deel van het boek verscheen eerder onder het pseudoniem J. Waterlander als feuilleton in het NRC Handelsblad. Geschikt voor een mannelijk en vrouwelijk lezerspubliek.

Daniela Koeleman
Boek bekijken

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.