Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Antiq. Jan Poutsma.


 

SCHELHAAS, MR. H., BERT TIGCHELAAR, Ger Dekkers (foto's) - Monumenten in Overijssel. Uitgave '75 / '76 in de serie jaarboeken Overijssel.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: SCHELHAAS, MR. H., BERT TIGCHELAAR, Ger Dekkers (foto's) - Monumenten in Overijssel. Uitgave '75 / '76 in de serie jaarboeken Overijssel.
Schrijver: SCHELHAAS, MR. H., BERT TIGCHELAAR, Ger Dekkers (foto's)
Titel: Monumenten in Overijssel. Uitgave '75 / '76 in de serie jaarboeken Overijssel.
ISBN:
Uitgever: Zwolle, Uitgeverij Waanders, 1975
Bijzonderheid: Gebonden, hard karton, stofomslag, 8vo., 192 blz., met ca. 120 zw./w. en 7 kleurenfoto's door Ger Dekkers, zw./w. tekeningen, literatuuropgave, monumentenlijst, 1e druk.
Prijs: € 4,00
€ 4,85
Meer info Uitgegeven met medewerking van 'Het Oversticht' Genootschap tot Bevordering en Instandhouding van het Landelijk en Stedelijk Schoon in de Provincie Overijssel
en
Onder auspiciën van het Nationaal Comité Monumentejaar 1975

Harm Schelhaas (1928-1985)
Ger Dekkers (1929-)
Albertus Tigchelaar (1946-2004)




Het kan moeilijk anders in het Monumentenjaar 1975. Ook het Overijssels jaarboek moest in het teken staan van het monument. Dat de redactie dit jaar een dubbeldik boek uitbrengt met de titel 'Monumenten in Overijssel" is dan ook niet toevallig. Daarbij komt dat ook het Oversticht dit jaar 50 jaar bestaat en er dus aanleiding genoeg om de schijnwerper te richten op de Overijsselse monumenten. Er zijn nogal wat monumenten in Overijssel, zo'n 2600. Dat er heel wat moet gebeuren en dat we blijvend moeten oppassen betoogt mr. H. Schelhaas in zijn artikel 'Blijvend op de barricaden'. Hij stelt de vraag of er ook in Overijssel in navolging van andere provincies een monumentenwacht moet komen. De nieuwe monumenten worden behandeld en de lezer wordt meegenomen op een uitgebreide tocht langs de Overijsselse monumenten. Uitgave in de serie jaarboeken Overijssel 1975/1976.


Staat: Goed, stofomslag gebruikssp./vlekkig, wat roestvlekjes

Overijssel bouwkunst geschiedenis monumenten erfgoed
Boek bekijken

Antiq. Jan Poutsma uit Kampen

zakelijk
Verzending via Postnl, DHL of DPD.
Normale verzendkosten.
Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen is DPD of DHL een goed optie: Ophalen bij DHL Servicepoint € 4.95
Afhalen is natuurlijk ook mogelijk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.