Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Antiq. Jan Poutsma.


 

Brouwer, Dr. Johan - Philips Willem, de Spaanse prins van Oranje. Montigny, afgezant der Nederlanden bij Philips II. Deel 2 verzameld werk.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Brouwer, Dr. Johan - Philips Willem, de Spaanse prins van Oranje.  Montigny, afgezant der Nederlanden bij Philips II. Deel 2 verzameld werk.
Schrijver: Brouwer, Dr. Johan
Titel: Philips Willem, de Spaanse prins van Oranje. Montigny, afgezant der Nederlanden bij Philips II. Deel 2 verzameld werk.
ISBN:
Uitgever: Amsterdam, G.A. van Oorschot, 1956
Bijzonderheid: Gebonden, zwart linnen met goudopdruk, stofomslag, 8vo., 608, (4) blz., dundrukpapier, Typ. verzorging/band/ omslag Helmut Salden
Prijs: € 10,00
€ 4,50
Meer info Auteur: Johannes Brouwer (1898-1943)

Verzameld Werk Deel 2 : Redactiecommissie, Prof. Dr. C.D.J. Brandt, e.a.


Biografieën van Philips Willem (prins van Oranje ; 1554-1618) en Floris van Montigny (baron ; 1527-1570).


Samenvatting Philips Willem:
Historische roman over de periode die Philips Willem van Oranje (1554-1618), oudste zoon van Willem de Zwijger, gedwongen doorbracht in Spanje.


Recensie: In zijn memoires beschrijft een Spaanse edelman, die het vertrouwen van koning Philips II geniet, het leven van Philips Willem van Oranje, de oudste zoon van Willem de Zwijger, in Spanje. Dertien jaar oud werd Philips Willem op last van de koning in 1568 ontvoerd uit de Nederlanden, zodat hij in Spanje rooms-katholiek opgevoed zou kunnen worden. Philips II hoopte zo te bereiken dat hij zich later tegen zijn tegen de Spanjaarden vechtende familieleden zou keren. Dat deed hij niet, maar na zijn terugkeer in de Nederlanden vertrouwde de Staten hem geen functie toe. De hispanoloog Johan Brouwer schreef zowel fictie als non-fictie. Hij werd in 1943 na een illegale actie gearresteerd en gefusilleerd. In deze roman treffen zijn grote kennis van de 17e eeuw in Spanje en zijn genuanceerde oordeel over zowel Philips II als zijn gevangene. Omdat de structuur iets minder overtuigend is, zullen vooral mensen, geïnteresseerd in de geschiedenis van de 17e eeuw in Nederland en Spanje, dit boek met plezier lezen

Samenvatting Montigny :
De geschiedenis van de afvaardiging van de Nederlandse edellieden Bergen en Montigny naar Spanje (1566) en de politieke verwikkelingen en intriges die tot de geheime terechtstelling van Montigny hebben geleid (1570)


Staat: Omslag gebruikssporen/ bseschadigd

Spanje Spain Historische roman Tachtigjarige Oorlog Biografiën Netherlands Politieke processen (rechtspraak) Bourgondische Nederlanden;
Boek bekijken

Antiq. Jan Poutsma uit Kampen

zakelijk
Verzending via Postnl, DHL of DPD.
Normale verzendkosten.
Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen is DPD of DHL een goed optie: Ophalen bij DHL Servicepoint € 4.95
Afhalen is natuurlijk ook mogelijk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.