Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Artistiek Bureau.


 

Piet Paaltjens [= François HaverSchmidt] - Snikken en grimlachjes. Academische poëzie van Piet Paaltjens. (Met inleidende Levensschets door F.H.)

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Piet Paaltjens [= François HaverSchmidt]
Titel: Snikken en grimlachjes. Academische poëzie van Piet Paaltjens. (Met inleidende Levensschets door F.H.)
ISBN:
Uitgever: Schiedam: H.A.M. Roelants, [november 1867].
Bijzonderheid: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 350,00
Meer info 153 x 119 mm. Ingenaaid. XVI, 96 p. Niet afgesneden. Met naar rechts kijkend portret van de auteur [litho door R.M. Schmidt Crans] als frontispice. Eerste druk. Rug incompleet. Eerste katern los. Etiketje op binnenzijde vooromslag. Enkele pagina’s met roest.

Een van de bekendste dichtbundels van de negentiende eeuw, in eerste druk, in oorspronkelijk papieren omslag. Ingenaaid is deze druk vele, vele malen zeldzamer dan gebonden.

Het gedrukte etiketje voorin is van Van Benthem & Jutting, boekhandel en uitgeverij te Middelburg. De boekhandelaar heeft er met potlood de getallen ‘405’ en ‘6’ op geschreven. Achter ‘De prijs is f’ noteerde hij in inkt ‘1.40’: dat was in november 1867 inderdaad de verkoopprijs van een ingenaaid exemplaar. Een gebonden Snikken was een kwartje duurder.

Uit de bibliotheek van Paaltjens-verzamelaar Albert Bouma (1962-2021). Bouma had zeker een dozijn eerste drukken van Snikken en grimlachjes, maar allemaal exemplaren in linnen. Van de ingenaaide versie heeft hij nooit een tweede exemplaar gevonden.

Ongerestaureerd.
Boek bekijken

Artistiek Bureau uit Groningen

zakelijk

Logo Artistiek Bureau

Artistiek Bureau is een antiquariaat annex uitgeverij, opgericht in 2019 door Nick ter Wal. Artistiek Bureau is lid van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren en de International League of Antiquarian Booksellers. Kamer van Koophandel Groningen 73792640.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.