Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Biblos Boeken.


 

Pleket, H.W. - Altijd de beste. Sport in de Griekse oudheid.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Pleket, H.W. - Altijd de beste. Sport in de Griekse oudheid.
Schrijver: Pleket, H.W.
Titel: Altijd de beste. Sport in de Griekse oudheid.
ISBN: 9789025304812
Uitgever: Atheneaeum - Polak & van Gennep (Amsterdam)
Bijzonderheid: 2014, 192pp, paperback, iets gedeukt in hoek, verder als nieuw
Prijs: € 7,50
Meer info H.W. Pleket was in Leiden hoogleraar Oude Geschiedenis. In 1994 verscheen zijn boek over de Olympische Spelen in het Nederlands, Engels, Spaans, Duits, Frans en het Hongaars.

In het oude Griekenland is sport altijd erg belangrijk geweest. In de loop van de tijd - en met name nadat de Griekse wereld vanaf ongeveer 300 voor Christus opging in het Romeinse Rijk - ontstond er een groot stelsel van toernooien in het hele Romeinse rijk. De vele overgebleven (resten van) gebouwen, beelden en andere voorwerpen, vaak voorzien van inscripties, zijn hiervan het bewijs.

Het is een boeiend onderwerp, waarover Pleket sinds 1976 veel heeft gepubliceerd. We spreken we over de tijd van Homerus tot en met het Griekenland dat de tijd waarin de Griekse wereld deel uitmaakte van het Romeinse rijk. Daar maakte men zo uit wie de beste en het snelste was. In zijn boek behandelt Pleket de vele toernooien, de status van de sporters, wat het sporten de sporters opleverde hun, welke sporten beoefend werden, de sportideologie en vrouwensport.
Boek bekijken

Biblos Boeken uit Zwolle

particulier

Logo Biblos Boeken

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.