Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Blauwbeer.


 

Ton Roos, Margje Eshuis - Op een dag zullen ze ons vinden - Een Zeeuwse geschiedenis in Brazilië

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ton Roos, Margje Eshuis - Op een dag zullen ze ons vinden - Een Zeeuwse geschiedenis in Brazilië
Schrijver: Ton Roos, Margje Eshuis
Titel: Op een dag zullen ze ons vinden - Een Zeeuwse geschiedenis in Brazilië
ISBN:
Uitgever: Koninklijke BDU Uitgevers, Barneveld
Bijzonderheid: 2008, Gebonden, hardcover, 160 pagina's, het boek verkeert in nieuwstaat, zie ook de foto's. Er is niet in het boek geschreven.
Prijs: € 19,95
€ 4,25
Meer info "Wij kennen onze geschiedenis door de verhalen die de ouden 's nachts bij het licht van een olielampje over Holland vertelden, over de lange zeereis die ze maakten en de eerste jaren in het oerwoud," aldus Bram Lauret in het stadje Santa Leopoldina. Vanaf 1858 tot en met 1862 vertrokken ruim 700 Zeeuwen uit het Land van Cadzan in West Zeeuws-Vlaanderen, van Schouwen-Duiveland en Zuid-Beveland naar Brazilië. Zij hadden de moed om uit te wijken en tekenden een contract met de belofte eigen grond te zullen krijgen, voldoende werk en goede toekomstmogelijkheden voor hun kinderen. Het werden de Braziliaanse koortsen genoemd. In Antwerpen gingen zij aan boord en zeilden naar een voor hen onbekend land. De realiteit bleek heel anders. Het werd een vergeten emigratie en een vergeten volk.
Boek bekijken

Blauwbeer uit Zwolle

particulier

Logo Blauwbeer

Geen mail ontvangen van Blauwbeer Boeken na uw bestelling? Controleer dan de map met ongewenste mail (SPAM).
De foto's bij elk boek zijn altijd van het exemplaar dat aangeboden wordt. De aangegeven verzendkosten zijn volgens de 2024 tarieven van PostNL en gelden bij leveringen naar uw huisadres in Nederland. De boeken gaan niet los in een enveloppe, maar worden stevig verpakt. Van de zending krijgt u altijd track & trace informatie zodat u deze kunt volgen op internet.
Betaling vooraf via bankoverschrijving. Verzending vindt normaal gesproken plaats op de eerstvolgende werkdag na ontvangst van de betaling. Verzending met een andere vervoerder of naar een afhaallocatie is op verzoek ook mogelijk.
België: Verzending met PostNL naar een huisadres, met track & trace, vanaf: € 9,40 (afhankelijk van gewicht).
Deutschland: Versand mit PostNL mit Track & Trace ab: € 9,40, je nach Gewicht.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.