Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Vyāsa, Śrī Kṛṣṇa Dvaipāyana - De wonderbaarlijke avonturen van Kṛṣṇa en Balarāma. Een bewerking voor de jeugd van deze oeroude geschiedenis uit het Bhāgavata door Hendrik van Teylingen & Premalaṭā devī-dāsī.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Vyāsa, Śrī Kṛṣṇa Dvaipāyana
Titel: De wonderbaarlijke avonturen van Kṛṣṇa en Balarāma. Een bewerking voor de jeugd van deze oeroude geschiedenis uit het Bhāgavata door Hendrik van Teylingen & Premalaṭā devī-dāsī.
ISBN:
Uitgever: Mirananda, Den Haag
Bijzonderheid: Paperback, ingenaaid, 1998, 119 blz. Met tekeningen.
Prijs: € 4,50
Meer info Krishna, een reïncarnatie van Vishnu, behoort tot een van de meest geliefde goden. Hij is de held in vele verhalen. Als kind haalde hij nogal wat streken uit. Hij plaagde de meisjes in het dorp waar hij opgroeide en maakte ze allemaal verliefd op hem. Juist zijn al te 'menselijke' gedrag maakt van hem een manifestatie van God die heel dicht bij de mensen staat. De avonturen van Krisna en zijn broer Balarama uit het Bhágavata Purána zijn door de auteur bewerkt tot verhalen voor de jeugd. Vaak gaat het om wonderbaarlijke gebeurtenissen, maar soms zijn het streken om de meisjes te plagen. De verhalen zijn heel leesbaar gemaakt. Niet alleen de humoristische schrijfstijl maar ook een eigentijdse uitleg maakt dit boek ook aantrekkelijk voor kinderen die niet eerder met de Indiase mythologie in aanraking kwamen. Voor kinderen van Hindoestaanse origine zal dit boek een blijde herkenning zijn. Meestal hebben zij wel van Krishna gehoord en afbeeldingen gezien van hoe hij snoept van room uit de kruiken maar tot nu toe waren zij aangewezen op verouderde vertalingen. Van Teylingen schrijft speels, eigentijds en respectvol. In plaats van vele eeuwen lijken de belevenissen van Krishna niet eens lang geleden. Zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.