Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekmakelaar.


 

Zonneveld, Sjaak - Herinneringen van mijn moeder

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Zonneveld, Sjaak - Herinneringen van mijn moeder
Schrijver: Zonneveld, Sjaak
Titel: Herinneringen van mijn moeder
ISBN: 9789072766274
Uitgever: De Nieuwe Haagsche
Bijzonderheid: 2007, 172 pp., hardcover met stofomslag. NIEUWSTAAT. Briefpost
Prijs: € 8,50
Meer info Nieuwstaat.

Mijna Zonneveld - Van de Meijden heeft begin 2007 haar herinneringen verteld aan haar zoon Sjaak. Hij heeft deze herinneringen tot een boek verwerkt.
In het eerste hoofdstuk vertelt hij over haar kinderjaren in Scheveningen. We horen over twee heel verschillende grootvaders. Opa Hofland is mandenmaker en orgeltrapper, een ongelooflijke kettingroker en ruziemaker. De andere Opa van der Meijden, is Rijksveldwachter en gedecoreerd met een medaille voor Trouwe Dienst. We lezen verder over Koningin Wilhelmina, Prins Hendrik, een meubelmakerij die nu een hofleverancier is, Wim Kan, en verschillende bekende punten in Scheveningen.

Het tweede hoofdstuk gaat over haar banen bij handwerkzaak Jautze op de Frederik Hendriklaan, en bij de parfumeriezaak van mevrouw Fiege op de Thomsonlaan, en bij de Brigade Generaal Eterman.
Vervolgens vertelt ze over de Vruchtenbuurt en omgeving. Figuren en onderwerpen die ter sprake komen zijn o.a een razzia, Pia Beck, een overval van de Knokploeg, Daniël Wayenberg, de zaken van de Sierkan, De Gruyter en talloze ander winkels, Het Zeis-planetarium en de lichtkrant van de Haagsche Courant, de parochiekerk van de Heilige Familie, coloradokevers, De Haagse Dierentuin, de Atlantikwall, en VI en VII's boven Den Haag.

De gevarieerde inhoud maakt Herinneringen van mijn Moeder tot een bijzondere uitgave. Een groot aantal illustraties ondersteunt de tekst.
Boek bekijken

boekmakelaar uit Maastricht

zakelijk
Betaling met paypal is mogelijk.
Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.