Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekstra.


 

Snijder, Philip - Eigen van elkaar

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Snijder, Philip - Eigen van elkaar
Schrijver: Snijder, Philip
Titel: Eigen van elkaar
ISBN: 9789025475772
Uitgever: Atlas Contact
Bijzonderheid: 2024 704pp Paperback / softback
Prijs: € 25,00
Gratis
Meer info

Annotatie

Pijnlijk herkenbaar, genadeloos en vol humor: dat zijn de familieromans van Philip Snijder. Ter gelegenheid van de Boekenweek verschijnt Eigen van elkaar, waarin drie romans zijn gebundeld.

Flaptekst

In Eigen van elkaar zijn drie van zijn beste familieromans gebundeld: Bloed krijg je er nooit meer uit, Het geschenk en Het smartlappenkwartier.

Bloed krijg je er nooit meer uit
De dag na de plotselinge dood van zijn tien jaar jongere, eni¬ge zus doolt een vijftigjarige man urenlang door haar huis, alleen, zoals hij dat tegelijkertijd doet in zijn herinneringen – aan haar, en aan zijn eigen zelfzuchtige afzijdigheid bij haar ondergang. Ondertussen staat zijn eerste boek op punt van uitkomen: een openhartige roman over zijn kindertijd en zijn familie in een achterbuurt.

Het geschenk
Een jongeman bezoekt zijn vader, die nog maar kort te leven heeft, in het ziekenhuis. De vader doet zijn zoon het drin¬gende verzoek diens nooit gekende Groningse grootvader te gaan opzoeken. In een bewogen weekend, dat hem van een bejaardenhuis in Amsterdam tot een kanaaldorp in Oost-Groningen voert, reconstrueert hij het leven van zijn vader, en bouwt hij met zijn fantasie aan het geschenk dat hij hem op de valreep nog wil aanreiken: de onthulling van het levensgeheim van de grootvader die hij nooit heeft ontmoet.

Het smartlappenkwartier
In Het smartlappenkwartier staat de moeder centraal, een vast¬geroeste Bickerseilandse tot op het bot, ongeschoold, wereldvreemd. Op een zondagmiddag is ze opeens verdwenen. Als ze zich ’s avonds meldt, is het familiealarm al afgegaan, maar alleen haar zestienjarige zoon krijgt het telefoonnum¬mer waarop ze te bereiken zou zijn. Hij stapt op zijn Puch en verdwaalt in de herinneringen aan hun gezamenlijke verlenden, waarin strijd, haat en schaamte de boventoon voeren.

Recensies

'Snijder geeft hierin een on-geromantiseerde versie van het leven, ruw, zoals het leven is, maar ook humoristisch. […] Het is zó gedetailleerd dat het bijna een toneelstuk is. Elke keer als ik boek

Boek bekijken

Boekstra uit Nijverdal

zakelijk

Logo Boekstra

Bij Boekstra koopt u nieuwe boeken tegen de vastgestelde boekenprijs.
Verzendkosten 1,75 euro per zending binnen Nederland, vanaf 19,90 euro GEEN verzendkosten binnen Nederland.
Verzendkosten Belgiƫ 3,95 euro per zending.
Bij bestellingen van 10 euro of minder zijn de verzendkosten hoger; zie vermelding bij het boek.
Speciale verzoeken? Meestal geen punt, vermeld ze in het veld opmerking.
De actuele levertijd kunt u vinden op onze website.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.