Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Book4Book.


 

Edmundson, Mark - De dood van Sigmund Freud / het vitale belang van Freud voor onze tijd

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Edmundson, Mark
Titel: De dood van Sigmund Freud / het vitale belang van Freud voor onze tijd
ISBN: 9789029566094
Uitgever: Arbeiderspers
Bijzonderheid: 1e druk 2008, 241 blz., paperback - zeer goed
Prijs: € 6,50
€ 3,85
Meer info Freud moet tegen het einde van zijn leven, 81 jaar oud,bij Hitlers annexatie van Oostenrijk als een van de175.000 Weense Joden vluchten voor het naziregime. In Londen schrijft hij, gevierd zoals nooit tevoren maar geteisterd door kanker aan zijn kaak, zijn meest provocatieve boek, De man Mozes en de monotheïstische religie. Mark Edmundson traceert de elkaar kruisende carrières van twee mannen die met hun ideeën wereldgeschiedenis schreven, Hitler en Freud. In dit beeldend geschrevenhistorische verhaal zoomt hij in op Freuds laatste jarenwaarin deze, onder de dreiging van de oorlog en zijn naderendedood, zijn belangrijkste ideeën ontwikkelde:over dood en sterven in een wereld zonder God als metafysischetroost, en over de neiging van de mens zich overte geven aan fascisme en fundamentalisme.In De dood van Sigmund Freud ontvouwt Edmundson eennieuwe visie op de nalatenschap van Freuds laatste dagenen het vitale belang ervan voor onze tijd. Ondankshet failliet van de psychoanalyse als wetenschapstak isFreuds denken, volgens Edmundson, springlevend enklaar om te worden herontdekt als levenskunst. Freud isdood, leve de nieuwe Freud.
Boek bekijken

Book4Book uit Alkmaar

zakelijk

Logo Book4Book

Boeken worden gratis bezorgd in Alkmaar en directe omgeving binnen een straal van 10km. Voor bestellingen boven de 20,00 euro hoeft u geen verzendkosten te betalen.
De aangegeven verzendkosten gelden voor Nederland. Verzendkosten naar andere landen worden per bestelling overeengekomen.
HEEFT U BINNEN 1 DAG GEEN BERICHT VAN ONS ONTVANGEN, KIJK DAN OOK EVEN IN UW SPAM-BOX. ONZE MAIL KAN DAARIN TERECHT ZIJN GEKOMEN.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.