Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Antoon Melissen; R.J. Minneboo - PHIL BLOOM III.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Antoon Melissen; R.J. Minneboo - PHIL BLOOM III.
Schrijver: Antoon Melissen; R.J. Minneboo
Titel: PHIL BLOOM III.
ISBN:
Uitgever: , Idea Books B.V. , 2011
Bijzonderheid: Aantal pagina's: 267 / Afmetingen: 297 x 208 x 23 mm. / Bindwijze: Softcover / Taal: Meertalig. ISBN 9789090263953.
Prijs: € 24,50
€ 6,99
Meer info Phil Bloom is geboren onder de rook van Rotterdam. Na een start aan de starre en streng-klassieke Haagse Koninklijke Academie vervolgde ze haar studie aan de Vrije Academie, ook te Den Haag. Later studeert ze in Pratt Institute in New York. Bij het grote publiek heeft Phil Bloom, tot op de dag van vandaag, vooral bekendheid verworven door haar bijdrage aan de serie Hoepla van de VPRO-televisie (1967); een optreden dat nog steeds omschreven wordt als dat van ?de eerste naakte vrouw op de Nederlands televisie?. Voor haar zelf was dit echter niet meer dan een intermezzo. Een vervolgopleiding aan de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie legde de kiemen voor Phil Blooms artistieke roots: vanaf dat moment combineerde ze de voor haar zo kenmerkende stijl van een populaire beeldtaal (Mickey Mouse, Bambi, Olifant Ganeshe, Kuifje etc.) met het ambachtelijke schilderen van het ?nat in nat?, het alla-prima- schilderen. Haar werk met robots en herten, met klassieke elementen en de beeldtaal ?van de straat?, beweegt zich tussen een gedroomde wereld, geschiedenis en de realiteit van vandaag. Tevens is een aantal olie-schilderijen te zien die Phil Bloom schilderde als ?double-hand? voor de Nederlandse film ?ISABELLE?, naar een boek van Tessa de Loo, geregisseerd door Ben Sam Bogaart met als acteurs Halina Reijn, Tineke Caels en Wim Opbrouck.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.