Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Felix Muller - Kunst der Kelten, 700 vor bis 700 nach Chr.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Felix Muller - Kunst der Kelten, 700 vor bis 700 nach Chr.
Schrijver: Felix Muller
Titel: Kunst der Kelten, 700 vor bis 700 nach Chr.
ISBN:
Uitgever: Brussel, Mercatorfonds, 2009
Bijzonderheid: Hardcover, Ca. 300 Seiten, ca. 450 mehrheitlich farbige Abbildungen, Zeichnungen, Karten und Plane.Text in Deutsch. ISBN 9789061538639.
Prijs: € 44,00
€ 6,99
Meer info Art of the Celts. 700 BC to AD 700, biedt een overzicht van de uitzonderlijke artistieke creativiteit van de oude Kelten, van het begin tot aan de Ierse miniaturen die het einde van de cultuur inluidden. Deze 1400 jaar durende geschiedenis wordt geillustreerd met 450 uit heel Europa afkomstige kunstwerken, van de Atlantische Oceaan tot de Zwarte Zee en van Schotland tot Bulgarije, en waarvan meerdere spectaculaire vondsten nog nooit eerder werden gepubliceerd. Ontdek dit prachtige en rijk geillustreerde boek! De eerste bijdragen van het Noorden aan de Europese kunst worden belicht en vergeleken met de Griekse, Etruskische en Romeinse kunst. Er wordt aandacht besteed aan het buitengewone netwerk van relaties dat ontstond tussen de grote beschavingen van de Middellandse Zee en de Kelten en zich uitstrekte tot aan de Zwarte Zee en het goud van de Scythen. Aan de hand van de meest recente kunsthistorische methodes worden mysterieuze werken en ornamenten ontcijferd en vooral de rankenversieringen, spiralen en plantenmotieven. De nooit eerder gepubliceerde intacte grafschat van het Keltische prinselijk graf van Hochdorf (Duitsland), de Keltische Toetanchamon, (530 v. Chr.), komt hier ruim aan bod. De meest indrukwekkende pagina's van de codex van de abdij van Sankt Gallen worden gereproduceerd. Het boek biedt een didactisch overzicht van de ontwikkeling van de Keltische kunst door middel van de verklarende catalogus waarin 40 meesterwerken worden besproken en een visueel repertorium van een honderdtal motieven die de talrijke verbanden tussen de Keltische ornamentatie op diverse plaatsen in Europa en door de eeuwen heen illustreert. Dit boek biedt een synthese van de Keltische cultuur en is een must voor al wie interesse heeft voor de oorsprong van de Europese kunst. Deutsche ausgabe
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.