Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Fahrenheit 451.


 

[Linschoten-Vereeniging, deel 98]. Kuipers, Anske Hielke, Kuipers, Marietje E. (ed.). - In de Indische wateren. Anske Hielke Kuipers. Gezaghebber bij de Gouvernementsmarine 1833-1902. [Werken van de Linschoten-Vereeniging, deel 92].

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: [Linschoten-Vereeniging, deel 98]. Kuipers, Anske Hielke, Kuipers, Marietje E. (ed.).
Titel: In de Indische wateren. Anske Hielke Kuipers. Gezaghebber bij de Gouvernementsmarine 1833-1902. [Werken van de Linschoten-Vereeniging, deel 92].
ISBN:
Uitgever:
Bijzonderheid: Zutphen, De Walburg Pers, 1999, 446 pag., platen, origineel verguld linnen met stofomslag.
Prijs: € 12,00
€ 5,50
Meer info = Als vijftienjarige jongen voer Anske Hielke Kuipers naar Nederlands-Indiƫ, waar hij zijn loopbaan bij de Gouvernementsmarine begon. Daar nam hij deel aan diverse acties tegen opstandige gewesten, zeerovers en smokkelaars. Door zijn daadkrachtige optreden klom hij op tot de hoogste rangen en werd hij in 1861 zelfs onderscheiden met de Militaire Willemsorde. Met een scherp waarnemingsvermogen stelde Kuipers zijn belevenissen op schrift. Daarmee geeft hij een intrigerend ooggeguigenverslag van de expedities, het dagelijks leven aan boord en de toenmalige Indische samenleving. De uitgave In de Indische wateren brengt het bewogen bestaan van deze gezaghebber op een levendige wijze in beeld. De brieven, reisbeschrijvingen en dagboekfragmenten, vormen een uniek en zeer persoonlijk historisch document. Deel 98 (1999) in de Werken van de Linschoten-Vereeniging.
Boek bekijken

Fahrenheit 451 uit Leiden

zakelijk

Logo Fahrenheit 451

Fahrenheit 451 is een professioneel antiquariaat met een breed aanbod van interessante boeken, prenten, documenten, handschriften, posters, foto's, paperassen en overige zaken op papier. Wij nemen deel aan Nederlandse en buitenlandse beurzen en zijn lid van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren (NVvA), de International League of Antiquarian Booksellers (ILAB) en de Provincial Booksellers Fairs Association (PBFA).

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.