Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Gevederde Kikker.


 

Niesten, Eddie - De culinaire ziel van Nederland. Aan tafel met boeren, burgers, kooplui en zeevaarders [ isbn 9789044133516 ]

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Niesten, Eddie - De culinaire ziel van Nederland. Aan tafel met boeren, burgers, kooplui en zeevaarders [ isbn 9789044133516 ]
Schrijver: Niesten, Eddie
Titel: De culinaire ziel van Nederland. Aan tafel met boeren, burgers, kooplui en zeevaarders [ isbn 9789044133516 ]
ISBN: 9789044133516
Uitgever: Garant, Antwerpen Apeldoorn. Serie: Keuken en tafel: 3. Meest zw-w (foto)geill. - kookboek
Bijzonderheid: ingenaaide softc, 2016, 391p, kreukje hoek achterplat+laatste blzn, verder uitstekende staat
Prijs: € 27,50
Meer info Steeds meer 'Hollandse' chef-koks verzamelen sterren, vorken en mutsen in prestigieuze restaurantgidsen. Een 'inhaalbeweging' beweren sommigen en misschien hebben ze voor een stukje gelijk. Maar misschien ook weer niet.

Verbazingwekkend is de opmars allerminst. Er bestaat van oudsher een rijke regionale keuken die erg verscheiden is. Nederland heeft een stevige agrarische traditie, naast een bewogen zeevaarthistorie, gekoppeld aan een uitgesproken commerciële spirit. Dit werkt in alle opzichten verrijkend.

Hoog tijd dus om diverse bekende en vooral minder bekende facetten van de Nederlandse keuken onder de schijnwerpers te plaatsen. Vele 'oude' recepten geven de toon aan, worden verfijnd of herontdekt. Hoge toppen worden immers pas bereikt vanuit een brede basis. Het boek is een boeiende tocht van toen tot nu, langs het hoe en waarom van de Nederlandse culinaire ziel.

Over de auteur
Eddie Niesten (° Maastricht) werkte bij een landbouwonderzoeksinstituut in Leuven, waar hij vooral de ontwikkeling van voeding door de eeuwen heen bestudeerde. Hij geeft tal van lezingen, workshops, opleidingen rond diverse thema's in de sfeer van landbouw en voeding. Zopas startte hij met 'Goesting?! - Centrum voor Eet en Drinkcultuur' aan de grens met Nederland.
Boek bekijken

Gevederde Kikker

particulier

Gevederde Kikker uit Leeuwarden

Even een kleine reorganisatiepauze. U kunt gewoon bestellen, maar vanaf 27 mei wordt het beantwoorden en het versturen hervat.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.