Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Costera Meijer, Irene, Jan Willem Duyvendak en Marty PN van Kerkhof - Over normaal gesproken / Hedendaagse homopolitiek

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Costera Meijer, Irene, Jan Willem Duyvendak en Marty PN van Kerkhof
Titel: Over normaal gesproken / Hedendaagse homopolitiek
ISBN: 9789060128848
Uitgever: Van Gennep
Bijzonderheid: 1991/1e dr./180 p./paperback/goed exemplaar
Prijs: € 6,00
Meer info Wordt het homo- en lesbische bestaan vandaag de dag steeds normaler? Enige jaren geleden zou een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht binnen de homobeweging als belachelijk en reactionair zijn afgedaan; politiek en televisie zouden het te onzinnig hebben gevonden om er tijd aan te verspillen. Inmiddels is het homohuwelijk voor beide partijen een serieus onderwerp.
Gaat alleen de homowereld meer op de heterowereld lijken of verandert de laatste ook onder invloed van de eerste?
NRC Handelsblad schrijft dat het zoengedrag tussen heteromannnen aan vanzelfsprekendheid heeft gewonnen dank zij het goede voorbeeld dat mannelijke homoseksuelen hebben gegeven.
In een snel tempo verandert het beleven van en het denken over homoseksualiteit. Zelfs als we ons beperken tot de afgelopen twintig jaar dan zien we een verandering van afwijkend naar gewoon, van marginaal naar geintegreerd. De ontwikkeling van strijd-tegen-onderdrukking naar het recht-op-een-eigen-leefstijl vraagt om commentaar en bezinning. Wat zijn de consequenties van een steeds normaler wordende homoseksualiteit? Welk effect sorteren overheidsmaatregelen? Welke gevolgen hebben initiatieven die door lesbische vrouwen en homomannen xelf worden ontplooid?
De auteurs plaatsen op een analyserende en kritische wijze een aantal recente politieke ontwikkelingen rond homoseksualiteit in een hedendaagse context. Uniek is dat zij hierbij vraagstukken uit de feministische, de lesbische en de homobeweging met elkaar confronteren.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.