Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Huijsing Books.


 

Apie Prins (Adriaan Pieter Prins) - Biggenvangen in Heemstede anno 1900

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Apie Prins (Adriaan Pieter Prins) - Biggenvangen in Heemstede anno 1900
Schrijver: Apie Prins (Adriaan Pieter Prins)
Titel: Biggenvangen in Heemstede anno 1900
ISBN:
Uitgever: Mercator Pers
Bijzonderheid: Genummerde uitgave zeer beperkte oplage (75st)
Prijs: € 49,45
Meer info De in dit boekje uitgegeven passage uit 'Ik ga m'n eige baan' werd herdrukt t.g.v. het 35-jarig bestaan van de gemeentelijke openbare bibliotheek Heemstede als nr. 1 in de serie Heemsteedse miniaturen. De tekst werd met de hand gezet uit de Baskerville en op een Korrex proefpers in december 1983 in 75 exemplaren gedrukt. De nrs. 1-30 zijn bestemd voor de vereniging Oud-Heemstede-Bennebroek; de nrs. 31-60 voor de biblitheek Heemstede.; en I-XV voor de Mercator Pers

Dit boekje betreft nummer 49

In zeer fraaie staat.

Apie Prins is tabaksplanter geweest op Cuba en Sumatra. Hij was goudzoeker in Canada, werkte op sinaasappelplantages in Californië, was bordenwasser in New York. Hij werkte aan de aanleg van een spoorweg in Puerto Rico. Hij reisde per vrachtschip naar China, Japan, Australië en Nieuw Zeeland (waar hij op het punt stond een schapenfarm te beginnen).
Hij studeerde medicijnen, maar moest deze studie door de plotselinge dood van zijn vader opgeven. Tijdens de Eerste Wereldoorlog had Apie Prins een affaire met Mata Hari.
In 1918 trouwde Apie Prins in Heemstede met zijn jeugdliefde Ina Willekes MacDonald. Zij was advocate, schrijfster en marxiste. Ze kregen twee kinderen. Er volgde een scheiding, waarna Prins weer ging zwerven. In zijn laatste levensfase is Apie liefdevol door Ina verpleegd. Apie Prins was de vader van de schrijfster/dichteres Sonja Prins.
Boek bekijken

Huijsing Books uit Haarlem

zakelijk

Logo Huijsing Books

Welkom bij Huijsing Books! Een knusse boekwinkel in de gezellige Gierstraat in Haarlem, waar je lekker kunt struinen tussen betaalbare tweedehands en antiquarische boeken in verschillende talen. Bij ons kun je genieten van een ouderwetse goede kop koffie en natuurlijk is er wifi. In de zithoek, achterin de winkel, staan de Chesterfields klaar voor je om je vondsten eens rustig te bekijken. Onthaast en ontspan, maar geniet vooral van de geur van boeken, de smaak van verse koffie en lekkere muziek. Wees welkom op deze prachtige locatie met een unieke sfeer. Gierstraat No. 6, 2011GD, Haarlem huijsingbooks.nl
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.