Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Kas Cornelis.


 

Kok-van Kolm, wed. C./M. van Kolm - De Reizende Nieuws-Bode, 3 edities/ De Wekelijksche Nieuws-Bode, 1 editie.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kok-van Kolm, wed. C./M. van Kolm - De Reizende Nieuws-Bode, 3 edities/ De Wekelijksche Nieuws-Bode, 1 editie.
Schrijver: Kok-van Kolm, wed. C./M. van Kolm
Titel: De Reizende Nieuws-Bode, 3 edities/ De Wekelijksche Nieuws-Bode, 1 editie.
ISBN:
Uitgever: Amsterdam: Wed. C. Kok geboren van Kolm/M. van Kolm, 1840 & 1829. Houtgravure van ruiter met hoorn onder de titel.
Bijzonderheid: 19,5 x 16 cm., vouwblad, 4p. per editie, geschept Van Gelderpapier, afgesneden. In goede staat. 23gr.
Prijs: € 60,00
Meer info Edities 14 van maandag 17 & 15 van woensdag 19 februari en 18 van woensdag 11 maart 1840 van DRN-B, en de editie van woensdag 18 maart 1829 van DWN-B.

Dit krantje bevat Amsterdams (o.a. burgerlijke stand/ziekenstaat der gasthuizen), landelijk (rechterlijke vonnissen, ongelukken) en wereldnieuws (een bericht over de bruiloft van koningin Victoria en prins Albert) te Londen op 10/2-'40. Daarnaast bevat het advertenties.
Qua inhoud en formaat doet DRN-B denken aan Lilliputters zoals die in de jaren 1840 verschenen (Schneider/Hemels, De Nederlandse Krant 1618-1978, p.136 e.v.). Ook de vermelding op de voorpagina "Met consent zonder zegel. Het regt voldaan" doet hieraan denken. Maar DRN-B is toch groter dan een Lilliputter (max. 10 x 10 cm, de maximum omvang om vrijgesteld te zijn van zegelrecht) en hij verscheen in de Jordaan (Tuinstraat) in Amsterdam, terwijl Lilliputters niet in grote steden werden uitgebracht. Zie voor uitvoerige informatie de volgende link naar een bespreking door Louis Nierijnck die een grote verzameling heeft van DRN-B: http://www.vktv.nl/images/act/ac21_1g.html
Boek bekijken

Kas Cornelis uit Amsterdam

zakelijk
Vermeld altijd uw telefoonnummer bij een bestelling. Dat biedt een extra contactmogelijkheid als email-contact niet lukt, zoals vaak met hotmail- en Outlook-adressen gebeurt. -
Kijk ook goed in uw SPAM-box(-en) als u na drie dagen nog geen reactie van ons ontvangen heeft. - Wij accepteren PayPal en Revolut - Actief sinds 2006. KvK 87628244. - Wij doen ook inkoop.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.