Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Pey, Ineke & Ernst Homburg: - Een kabinet vol kleur. De collectie schildersmaterialen van de Amsterdamse verfhandelaar Michiel Hafkenscheid (1772-1846).

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Pey, Ineke & Ernst Homburg: - Een kabinet vol kleur. De collectie schildersmaterialen van de Amsterdamse verfhandelaar Michiel Hafkenscheid (1772-1846).
Schrijver: Pey, Ineke & Ernst Homburg:
Titel: Een kabinet vol kleur. De collectie schildersmaterialen van de Amsterdamse verfhandelaar Michiel Hafkenscheid (1772-1846).
ISBN:
Uitgever: Van Tilt
Bijzonderheid: 03 2018, (21,5 x 22,5 cm), 288 pp. Dutch text, 200 colour ills., hardcover.
Prijs: € 29,95
Meer info Kennis van oude schildermaterialen is onontbeerlijk voor kunsthistorisch onderzoek van schilderijen en voor de restauratiepraktijk. Maar ze is ook boeiend voor een breder publiek, geïnteresseerd in de geschiedenis van kleurrijke materialen om ons heen. Een in Teylers Museum aanwezig kabinet met een unieke en indrukwekkende collectie neemt daarbij een belangrijke plaats in: het ‘stalenboek’ van Michiel Hafkenscheid (1772-1846), handelaar in ‘verfwaren, terpentijn en gommen’. Hafkenscheid zette de Amsterdamse zaken voort van de firma Tollens uit Rotterdam, waartoe ook tijdgenoot en dichter Hendrik Tollens be- hoorde. De Collectie Hafkenscheid, die stamt uit de periode 1800-1835, bevat onder andere pigmenten, harsen en materialen voor de textiel- en papierververij. Een kabinet vol kleur beschrijft de geschiedenis van de firma Hafkenscheid en haar collectie. Het boek geeft een compleet overzicht van de aanwezige stoffen, waarbij aandacht wordt besteed aan de samenstelling, toepassing, herkomst en nomenclatuur, en vormt een belangrijk naslag- werk voor iedereen met interesse in historische schildersmaterialen.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.