Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

VEEN - Vries, Yve de:: - Karel van Veen. Ik schilder de dingen zoals ze zijn.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: VEEN -  Vries, Yve de:: - Karel van Veen.  Ik schilder de dingen zoals ze zijn.
Schrijver: VEEN - Vries, Yve de::
Titel: Karel van Veen. Ik schilder de dingen zoals ze zijn.
ISBN:
Uitgever: Cultuurstichting Karel van Veen
Bijzonderheid: May 2014, 24 x 30 cm), 320 pp. Dutch text, 520 colour ills.,, hardcover.
Prijs: € 65,00
Meer info Kunstenaar Karel van Veen (Rotterdam 1898-1988) zocht geen roem of erkenning. Hij ging zijn eigen weg, schilderde op zijn eigen manier en onttrok zich aan de modieuze kunststromingen van zijn tijd. Critici erkenden zijn virtuositeit, maar konden hem niet goed plaatsen.Gevraagd naar zijn positie binnen de kunst, antwoordde hij:‘Ik schilder de dingen zoals ze zijn’. In 1950 exposeerde Van Veen samen met o.a. Carel Willink, Pijke Koch en Dick Ket. Het exposeren onder de noemer ‘nieuwe zakelijkheid’ of ‘realisme’ schonk hem echter geen voldoening. Hij exposeerde daarna niet meer en zo werd hij ‘de onbekende meester’. Circus- en kermisartiesten bevolkten zijn figuurstukken en daarnaast maakte hij natuurgetrouwe stillevens. Maar als portretschilder kwam hij het best tot zijn recht . Karel van Veen wist zijn modellen verbluffend naturel te schilderen en daarmee werd hij onsterfelijk. Hoogleraren, burgemeesters, havenbaronnen, bankdirecteuren en welgestelde burgers: met honderden portretten heeft Karel van Veen een boeiend tijdsbeeld geschilderd van het gegoede Rotterdam.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.